Tootja arvates tuleks JBL Micromeci 4-6 kuu tagant sodist puhtaks loputada ja vahetada välja kui on juba mitmeid kordi loputatud. Tõenäoliselt võib oluliselt kauem kasutada. Micromeci analoogiks on minu arusaama kohaselt Sera Siporax mini (väikesed tabletikesed). Tavaline Sera Siporax on pigem võrreldav JBL Sintomeciga.
JBL Cermec on kujult sarnane Siporaxiga ja Sintomeciga aga materjal ei ole sintered glass (misiganes see maakeeli oleks) nagu Micromec ja Siporax.
Micromec on pigem väiksematele filtritele ja Sintomec suurematele. Ei usu mina, et Siporax ja JBL analoogid oluliselt erineva kvaliteediga oleks, et selle pärast pead valutada. Micromec võiks olla tõhusam kui Cermec aga vaevalt ta Sintomecist erineb. Võib-olla on mehhaanilise filtri mõttes tõhusam aga siis ta ilmselt ummistub ka kiiremini.
62l akva biofiltri vajadused katab ka suvaline käsn ära. Kõik need vinged meediad on ülevõimendus. Su kasulike bakterite hulga, ja koos sellega biopuhastusvõime, määrab ära hapniku juurdepääs bakteritele mitte hüper-super poorsusega materjal. Mingi vahe tõhususes võib sellest tulla, et kuskil väga sügaval sintered glass poorides võtavad platsi nitraate lõhustavad anaeroobsed bakterid aga taimeakva omanikuna pole nende vastu huvi tundnud.
Mina viskaks ka torukesed suvaliselt (endal mul torukesi pole). See korrapära taotlemine tundub kahtlane.
|