vanapagan kirjutas:
Nende tilkuvate klappidega võib juhtuda nii et ajapikku nad ei tilguta enam sellist kogust nagu algul ette nähtud ja väikese survega nad ei taha üldse toimida. Väga väikse tilkumisega on kahtlane kas veemõõtja ikka õiget kogust näitab siis ei teagi palju vett vahetab. Kui taimerit kasutada siis pole vaja survet madalamaks lasta niiet polegi vaja mingit vahepaaki. Kui poole minuti jooksul koos paari liitri veega peenikesi mulle viskab siis ega see ju halb ei peaks olema. Õhupump teeb ka sarnaseid mulle.
Õhupumba mullid on paraku sootuks teistsugused mullid. Veevärgis on kõik surve all ja veetemperatuur madalam kui akvas, kui sealt vesi akvasse lasta siis soojemas ja väiksema survega vees hakkavadki mullikesed tekkima. Üldjuhul pole see probleemiks, aga mõnedel juhtudel väidetavalt on tulemuseks gaaside üleküllastatus vees ning tagajärjeks kalade gaasemboolia. Üks kodanik pöördus minu poole hiljuti murega, et tema kaladega peale veevahetust tekkisid kummalised lood, hakkasid sööstma sihitult siia-sinna, põrkasid vastu klaasi, siis jäid vertikaalselt vees seisma jms. Peale gaasemboolia ei oska millegagi seda seletada. Ja olen ka ise sarnast asja oma akvades kahel korral kogenud, viimasel korral kaotasin nii kaks kala.
Võimalik et siin on mingi muu põhjus, kuid gaasemboolia on kõige tõenäolisem sümptomite järgi.