foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Väline vee soojendi .
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 19, 2016 05:55 
Akvarist

Pildid: 5
Vabandan , kui selline teema on juba jutuks tulnud aga ikkagi .... Kas keegi akvaristidest kasutab akvaariumis sarnast välist veesoojendit ? http://www.kalake.ee/magevesi/seadmed/s ... -8268.html Kuidas rahule jääte ? Kas tasub sellisesse investeerida ? Parimat ...

Üles
 Teema pealkiri: Re: Väline vee soojendi .
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 19, 2016 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina olen kasutanud nüüd ca kuu-poolteist. Ühtegi halba sõna veel öelda ei oska ja kastis sees jälle üks jubin vähem.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 19, 2016 10:28 
Akvarist

Pildid: 8
Ma kutsusin selle ära. http://www.ebay.com/itm/OUT-TANK-WATER- ... 1642628656

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 19, 2016 10:32 
Akvarist

Pildid: 5
Mul probleemiks see , et voolikutes vohab mingisugune vastik vetikas . Kas see ei hakka pikapeale soojendi tööd takistama ? Voolikuid puhastanud ei ole ... kui kanistri koristamise ette võtan , siis olen voolikud lihtsalt välja vahetanud .

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2016 07:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Juhendis oli minu mälu järgi öeldud, et peab vajaduse korral seest puhastama, samasuguse harjaga nagu voolikuid puhastatakse. Soojendamist see vetikas mõjutada ei tohiks. Veevoolule mõjub vast rohkem.
Aga kas voolikutele paistab kuidagi valgus peale, või mis puhul see vetikas sinna tungib?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2016 08:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Teades, kuidas pean välisfiltri voolikuid üsna tihti sodist puhastama ja kuidas puhastamata jätmine veevoolu mõjutab siis ... väga ei usu tollesse soojendisse.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 22, 2016 10:58 
Akvarist

Pildid: 6
hiljuti just ise ostsin samasuguse enda akvale. Mul oli pikalt temperatuuriga akvas probleeme, küll ei olnud termomeetrid täpsed ja küll küttis soojendaja üle. See soojendi aga teeb seda mida peab. Suht täpselt töötab ka andur. Mul on soojendi 30 kraadi ja termomeeter näitab 29 kraadi ja temp on väga stabiilne.
Eks ole näha kuidas torude puhastamisega tulevikus läheb aga ma usun et väga muret pole. Torusid peab puhastama ca 3-4 korda aastas nii, et väga hullu vast pole.

termomeetritega seoses viewtopic.php?f=1&t=37646

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 22, 2016 11:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Väga hea! Soovitan siiski rakendada 2-kordset kaitset: keera soojendi oma termoregulaator (kui on - enamasti vist on olemas) 1 C kõrgemale temperatuurile. Kui uus elektroonne regulaator peakski kütte peale unustama, kaitseb pulga oma regulaator ära. kui ka tema ei ole enam pädev... jääb ainuke lootus akvaristile. Olgu see reegliks et alati kui koju tuled, heidad pilgu akva termomeetrile. Kooliajal oli ebameeldiv kogemus sellega seoses, siiani kriibib hinge. Kalake kahjuks suri...

Ääremärkus: Eheimil oli (on ikka veel ?) välisfilter koos vee küttega. Paraku oli tol isendil andur paha ja asi kippus kalasuppi keetma. Loodan väga et firma on järeldused teinud ja edaspidi valib hoolega, kellelt mida sisse osta. See muidugi ei mõju surnud kaladele kuidagi...

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 29, 2016 11:57 
Akvarist

Mul pole juba üle 3 aasta akvas ühtegi soojendust kuna 2 Eheimi pulka(mõlemad alla aasta vanad viimane isegi noorem) oleks kalasuppi keetnud kui poleks tempi vaadanud.
Kast ise 500l päeval kütab seda valgustus (led) 26-29c öösel jahtub vaikselt alla 24 pole ma näitu näinud seda ka talvel.
Kaas ise madal kuid irvakil (2cm),et niiskust välja lasta kalad tunduvad et ei kurda sest ka viimased 2 aastat pole ühtegi muret olnud.

Ma soovitaks eraldi korraliku kontrolleri osta sest neid kvaliteetseid Eheimi tooteid mina ei usaldaks ja ka teisi!!!
Kontroller+tavapulk kahekordne kaitse veel paremaks laheduseks on müügil elektroonilisi termomeetreid kus saab alarmi vahemiku seadistada seega 3x kontroll oleks parim.

Vb teemast mööda aga küttega halb kogemus ja see oleks lahedus millele ma julgeks kindel olla aga teostamata kuna kast ka nii juba piisavalt stabiilne olnud.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2017 10:13 
Akvarist

Ma leidsin vist ilusa ja hea asja...http://www.ebay.com/itm/Quality-Electro ... Sw8gVX9RoY või on äkki lähemalt ka saada ja veel paremat?
Et igaks juhuks siis lisaks soojenduspulgale või välisele soojendile.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2017 12:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Meduus kirjutas:
Mul pole juba üle 3 aasta akvas ühtegi soojendust kuna 2 Eheimi pulka(mõlemad alla aasta vanad viimane isegi noorem) oleks kalasuppi keetnud kui poleks tempi vaadanud.

No seda saab vältida ntx nii, et panna 2 aladimensioneeritud soojenduspulka. Siis kui ühel regulaator lühisesse läheb, ei suuda ta üksi kalasuppi keeta. Ja kui katkestusse läheb, ei hakka ka kaladel liialt jahe. 29 kraadi on aga tiba paljuvõitu.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2017 12:19 
Moderator
Kasutaja avatar

vanapagan kirjutas:
Ma leidsin vist ilusa ja hea asja...http://www.ebay.com/itm/Quality-Electro ... Sw8gVX9RoY või on äkki lähemalt ka saada ja veel paremat?
Et igaks juhuks siis lisaks soojenduspulgale või välisele soojendile.

See tundub täitsa kobe olevat jah.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Veebr 24, 2017 10:36 
Akvarist

See mitte ainult ei tundu vaid ongi väga kobe. Sellel saab temperatuuri reguleerida 0,1 kraadi täpsusega. Saab seadistada nii soojenduse kui jahutuse juhtimiseks. Saab seada sisse ja välja lülitamis vahemikku 0,1 kraadi vahega ja reageerimis aega minutites. Enam paremat temperatuuri kontrollerit ei saagi olla. Tavalistel soojenduspulkadel võib temperatuur vahel kõikuda paar kraadi siis sellega saab täpselt paigas hoida. Ma reguleerisin soojendi igaks juhuks 27 kraadi peale ja selle kontrolleriga hoian temperatuuri 25,5 peal.
Hakkas nii meeldima et kutsusin veel ühe ära ka väikse kasti jaoks.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 26, 2017 03:02 
Moderator
Kasutaja avatar

vanapagan kirjutas:
Saab seada sisse ja välja lülitamis vahemikku 0,1 kraadi vahega ja reageerimis aega minutites. Enam paremat temperatuuri kontrollerit ei saagi olla.

No kui ütled et parem olla ei saagi, siis mõned vihjed siiski oleks. Reguleerida saab 0,1 kraadise sammuga, täpsus on aga 0,3 kraadi. See on muidugi tühiasi, ka 0,5 kraadine täpsus oleks OK. Tiba nirum on see, et riist pruugib standby-s 0,3 W ja tavarežiimis lausa 3 W. Ntx kanisterfilter JBL CristalProfi e402 tarbib kõigest 4 W, aga filter siiski liigutab vett, seda polegi võimalik teha ilma teatava energiakuluta. Tänapäeval ka 4 tuumaga miniarvuti võtab töötamisel alla 3 W, teemas olev vidin on aga kõigest juhitav lüliti...
Aga see polnud kirjutatud riista mahategemiseks. See vidin annaks lisaturvalisust, ise sätiks ilmselt soojenduspulga termoregulaatori mõne kraadi võra soojemaks ning juhiks antud riistaga - tõenäosus et kaks termoregulaatorit üheaegselt katki lähevad on väga väike. Tellisin endalegi huvi pärast ühe.
Kahjuks oleme esialgsest teemast kõrvale kaldunud...

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver