foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Valgusti 60l akvale
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 03, 2015 03:43 
Akvarist

Pildid: 3
Otsin akvale valgustit.
Akva mõõdud 60x30 cm 63l
Ostetud nii u 9 a tagasi klaaskast. Siiani kuldakala(de)l ajas asja ära laualamp aga otsiks nüüd midagi ilusamat ja asjalikumat asemele.
Akvas on nüüd betta ja tetrad ja taimi ka mõni rohkem, aga uute taimede jaoks jääb valgust väheks ja nad ei taha eriti kasvada.
Akvat katab pleksiklaasist kate.
Uurisin hindu ja põhimõtteliselt saaks Juweli 54l akvakomplekti kätte mõne euro kallimalt, kui kaane. Mul lihtsalt ei ole vaja kõike seda, mis kaanest üle jääb 8) .

Valgustite valikutest leidsin sobivate mõõtudega sellise valiku (kallinevas järjekorras):
Kaas 1 toruga.
http://www.kalake.ee/magevesi/akvaarium ... 1x15w.html
Kas valgust väheks ei jää?

Neoonvalgustitest leidsin valikust sellise:
http://www.kalake.ee/magevesi/akvaarium ... 82b0f.html

Luminofoortorudest sellise:
http://www.kalake.ee/magevesi/akvaarium ... 5-600.html

Neoonvalgusti võtab ilmselt kõige vähem voolu?
Asjatundjate soovitused on väga teretulnud 8)
Tänud ette!
:)

Üles
 Teema pealkiri: Re: Valgusti 60l akvale
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 03, 2015 09:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
ise valiks viimase ehk siis nn luminof torudega-siis tuleks L kohta 0,8w ehk siis peaksid kasvama ka nõudlikumad taimed....
Enne peaks uurima kas sinna saab installerida ka kaubandusvõrgus müüdavaid nn kollakamaid lampe - valmis kaane komplektis tavaliselt külm sinakas valgus ainult....
Enne kui osta tuleb kõik variandid rahulikult läbi mõelda ehk siis Tark ei torma

Teine küsimus - kui sama raha eest :idea: saaksid korraliku kasutatud komplekti koos kaane ja vahel ka muu juurde kuuluvaga...
see akva võiks siis jääda nn tagavaraks - enamasti(küll mitte alati) lisandub ühele akvale teine ja eriti usinatel ka järgised kuni tuppa ära mahub :D
Ja äkki saad sama raha eest isegi veidi suurema kasutatud komplekti - 80 L kanti.....

Neoonvalgusti on tegelikult LED valgusti aga sellest ma ei arva midagi - las targemad soovitavad...

Üles
 Teema pealkiri: Re: Valgusti 60l akvale
PostitusPostitatud: Reede Dets 04, 2015 12:33 
Akvarist

Pildid: 3
No ma uuringi asja ja ei taha tormata :)
Et siis silma peal hoida ja vaadata, kas tuleb 80l (100l?)pakkumisi?
No ma hakkan siin seda 60-st juba uute asukatega tasakaalu saama.
Muidugi tahaks veel mõnda bettat juurde :D. Mis eeldab eraldi akvat per face :) jne. :lol: :lol:
Mul on tegelikult 100l aluskapp olemas. Küll must.Muidu toa mööbel hele puit. Ja tahaks suuremat ikka, no nii 200 l akvat ka, aga enne peaks toas veidi mööblit välja vahetama 8) . Hakkab teine ajale jalgu jääma.
Olemasolev akva on vana üsna pika kapi peal. Et akva ikka tasasel pinnal oleks, on tal all 38mm puitkilp. Kardan et see kapp rohkem küll välja ei kanna...

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver