Tere!
Nimelt ostsin akvaariumi koos kaladega , akvaariumi peal on temperatuuri kleeps millest eriti ei jaga midagi näitab värvides tumedamalt 21-23 kraadi, kalad on ! 1 skalaar ja barbus vist. Ei usalda seda termomeetri näitu ning ostsin lisaks veetermomeetri .Olen veidi segaduses see näitab 22 kraadi,aga kalad tahavad ju soojemas vees elada alates 24 kraadi ...
Sain ka kaasa Soojendaja JUWEL 100 W .. sellel pole juhist , ning sooviks teada kui panen vette siis ka peab pealmine näidik välja jääma. Ning eriti kardan , selliseid asju kuna olen alles algaja ,ning Kalasuppi küll ei tahaks Ning selles soojendajal puudub kaitse , kui kalad pihta lähevad siis kõrvetavad end ?
Praegu üldse imestan, kuidas kalad 5 päeva on 22 c vees hakkama saavad .. Eelmine omanik pole seda kasutanud , et nüüd ei teagi kas kalad on harjunud selle temperatuuriga mis on võrdne toa temperatuuriga? Äkki saavad shoki tempertuuri muutmisest
Nüüd olen kahevahel kas panna see soojendi või mitte , varsti hakatakse kütma ,siis temperatuur peaks ka neil tõusma . Kas ootan või mis teen ?
Ehk aitate olen alles 5 päevane akvarist