Pulko kirjutas:
Minu arusaamist mööda on see Resun mantlipärija ning Resun kohta peale soodsa hinna positiivseid mälestusi on napivõitu. Tõsi küll, mingeid suuri probleeme küll ka polnud. Üks nõrk koht oli filtri sisse-väljalaske kraanid, sinna sisse kippus sodi kogunema ja puhastada seda oli tülikas. Ka pump polnud suurem asi, kallasin reeglina ise voolikust vett täis peale puhastamist. Võimalik muidugi, et uued mudelid on paremaks tehtud.
Pulko kirjutas:
Samas täna vaatasin, et elektritarbimine on sellel filtril 35W... Huvitav, kui pika aja peale see on ja see on ju päris palju?
See pole aja peale, see on võimsus mida see filter tarbib pidevalt - nii nagu 35W elektripirn põleks pidevalt. See Sunsun filter on mõeldud kuni 400 liitristele akvadele. Vaatasin võrdluseks EHEIM classic 600, mis on mõeldud kuni 600 liitristele akvadele, pruugib 20W. EHEIM professionel 3 600, mis ka mõeldud kuni 600 liitristele akvadele, pruugib vaid 16W. JBL CristalProfi e1501 greenline, mis ka kuni 600 liitristele akvadele mõeldud, pruugib 20W. Kel viitsimist, võiks välja arvutada, kui palju see erinevus meie hindade juures aasta peale rahaliselt võitu/kaotust tooks.
Pulko kirjutas:
Akvat vaatasin seda:
http://pood.kalake.ee/store/Store/Detai ... ct=A80100BNagu ma sealt aru saan,siis tuleb akva, kaas ja kapp... On vist nii ju...?
"
Hind sisaldab ainult klaasosa, komplekteeri juurde kaas ja soovitud värviga MARK aluskapp!"
Tegelikult on siin veel võimalusi. Klaaskasti saab ka eestimaistelt tegijatelt tellida, see annab tublisti kokkuhoidu ja annab leiba kohalikele tegijatele. Kui valid sobivad mõõdud, siis saad osta juurde meelepärase aluskapi ning ka kaane. Kaanega on veel võimalusi - saad tellida ntx hoopis klaaskatte ja selle peale panna LED valgusti. Veelgi odavam on nii nagu mul praegu, klaaskatte peal on lahtiselt LED prožektorid. See ei näe aga eriti hea välja. Nende valmiskaantega on see häda, et minu teada hetkel on need enamasti veel luminofoortorude, mitte LED-ide peal. Eriti hull variant oleks T8 torudega osta, ntx eelmainitud Diversa komplektide hulgas on ka T8 variante. Sellise tükkhaaval kombineerimisega on muidugi omajagu jahmerdamist, aga kui on viitsimist, võib saada odavamalt ja parema tulemuse. Valmiskomplektiga on muidugi peavalu vähem ja garanteeritud positiivne tulemus.