foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 25, 2015 06:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Pealkirjas toodud mure siis 400l kaasa saadud valgustusega. Jätan siia üles algse teema ka, kui torud veel põlesid :!:

Kui sisse lülitan siis põlevad 15-20 min, seejärel kustuvad ära. Torud lähevad nii kuumaks, et käega puudutada ei kannata. Teistes akvaariumides on ka valgustoru soe, aga kannatab ikka käega katsuda. Toru pealt loen, et tegemist Sylvania 36W gro-lux lambiga (mis mulle kahjuks midagi ei ütle :oops: ). Kas põhjus võib olla, et torud on vanad? Kui mingi muu põhjus, siis läheb mul valguse korda tegemisega küll raskeks :(

Viimati muutis paabu1, Kolmapäev Veebr 11, 2015 12:39, muudetud 3 korda kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 26, 2015 01:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Ma pakun et 400L akval on ehk vanad valgustid ja sa peaksid need välja vahetama. Akva valgusti "eluiga" on tavaliselt 1-aasta.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 26, 2015 08:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas võimsuse numbrid ballastil ja torudel klapivad? Kas on elektroonne ballast või too vana urisev "mehhaaniline" ?

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 10, 2015 03:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõni õhtu tagasi otsustas valgustus kõige täiega toimimise lõpetada, kuigi torusid vahetades sain selle juba kenasti põlema :evil: .

Asi näeb iseenesest välja selline: https://www.upload.ee/image/4513472/P2100001.JPG

Kas oleks kedagi, kes oleks nõus asja uurima ja võimalusel ka korda tegema? Saan selle kaadervärgiga tulla Tallinna, Pärnu ja Rapla piirkonda, Märjamaast rääkimata :shock:
Kui keegi ei oska aidata parandamisega, äkki on siis häid ideid, millega saaksin (kust saaksin?) akvale mingisugusegi valguse sisse? Kui kellegi on mingit seisma jäänud, aga TOIMIVAT :!: , valgustust pakkuda, olen huvitatud. Mure selles, et minust ei ole mingit valgustuse ehitajat/remontijat ja kedagi sellist lähedast sõpra mul ka ei ole, kes niisugusest asjast jagaks :?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 11, 2015 11:37 
Akvarist

Pildid: 9
Kas sellel lambil ka nn. starter ka on ? ( väike valge silindri kujuline kahe vase karva klemmiga otstes )- peaks asuma kuskil ära keeratava korgi all- tavaliselt nn. päevavalgustuslampidel- eriti vana tüübilistel on peale ballasti tähtis just see vidin - see paneb lambi põlema- just lampide süttimine-kustumine- vilkumine tähendab selle vidina elupäevade lõppu. Foto järgi ütleks , et originaal lamp on oma elutegevuse lõpetamas- nähtavasti ei ole enam kaablite ühendused enam korralikud- lampide- ja kogu elektroonika soojenemisel tekib puuduliku kontaktiga ühenduse vahel sädelev ühendus- mis toob kaasa ühenduste tahmumise ja sellega kaasneb ka ühenduse täielik puudumine( enamasti kõik tulekahjud mis tekivad elektri süül on selle asjaolu põhjustatud, mul on palju pikendusjuhtmeid, lampe ja muud el. tehnikat üles öelnud just selle nn. sädeleva ühenduse tõttu ).
Omal viskasin originaalse kaane sisse tehase poolt paigaldatud valgustuse minema, paigaldasin Kalakesest ostetud universaalse pikendatavate kanduritega lambi, millel just see elektroonika on kaane alt väljas- on tagatud ventilatsioon elektroonikale ( ballastid ja muu oluline ), aga eks iga asi kulub - ega sellises niiskes keskonnas ei pea ükski originaalne asi vast ( olgu ta siis spetsiaalselt akvaariumi jaoks ehitatud- aga enamus tehnikat tuleb ikkagi juba Hiinast ... )- nii et soovitaks lamp välja vahetada.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 14, 2015 08:36 
Akvarist

Pildid: 6
Võite minu juurde remonti tuua- endal ka vana akvaarium ja sai valgustus korda tehtud- vaja ära puhastada, uus ballast sisse ja korralikult silikoniga jälle veekindlalt kinni see karp. Vana sisu on ilmselt ära roostetanud ja ülekuumenedes läbipõlenud.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 15, 2015 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud, Malle! Suhtlen edasi privas.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 30, 2015 04:13 
Akvarist

Tere!
Lugesin, et vanasid valgusteid saab korda teha.
Mul on sama mure samasuguse valgustiga. Torude vahetamine ei aidanud. Tuleks valgustid ära remontida. Malle, kas Sa saad mind ka aidata ja minu valgustid ära remontida.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver