foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2015 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!
Otsisin siit foorumist aga tundub, et kellegi teisel pole sellist probleemi olnud. Oletuste kohaselt lekib vooliku adapterist ja jookseb ülemise korpuse vahele ja siis niriseb filtri kinnituskohtadest välja. Algul arvasin, et tihendi viga aga tundub, et ei ole. Netis uurisin ja üks soovitas adapter lahti võtta ja vastupidi kokku panna, tegin...ikka lekib. Minul on tetratec filtri vanem versioon, uuemat olevat täiustatud, nii ma inglis keelest aru sain.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2015 10:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Mul juhtus sama JBL filtriga, kui kunagi ostsin siit. Filter oli seisnud ja adapteris olev o-rõngas tihend oli kinni kuivanud. Mina aga keerasin kohe voolikud õigesse suunda ja sellega rebisin tihendi puruks. Lahti võttes ei näinud ka kohe seda aga täpsemal uurimisel leidsin vea ülesse. Kui sul tihend puruks ei ole siis peab olema kuskil pragu, ega sealt muud moodi vesi välja ei saa.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2015 10:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lahti võtsin nii http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/6164.page aga pildil 4 olevat tihendit ma ei märganud. Pean vist uuesti lahti võtma ja selle ka üle kontrollima. Kas tellida sama firma tihendid või vaadata analoogsed poest uued?

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2015 12:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

O-rõngastihendeid küll pole mõtet osta originaale. Need samad mida igalt poolt leida.
Võtad vanad tihendid kaasa ja kohapeal mõõdetakse ära.

Uuesti kokku pannes määri tihendid vaseliiniga kokku, säästab tihendeid ja ladusamisel ei kuiva tihendid kinni.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2015 05:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võtsin nüüd pealmise kesta maha ja panin tööle filtri. Lekib kahest kohast, nii adapteri juurest kui ka selle nupu juures. Leidsin ühe video, ainult minul lekib tugevamini https://www.youtube.com/watch?v=cyvfbTs3XpA Nupu kruvisin ka lahti, puhastasin.. vaseliinitasin... ah nii närvi ajab, suht uus filter

Nende piltide järgi nokkisin lahti http://www.fishforums.net/index.php?/to ... -tetratec/ lehekülje allpool on ka pilte

Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2015 02:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seal kus lõpeb mõistus algab makrofleks, kuid siiski proovin esialgu silikoonliimiga. Ja ma ei saa üldse aru, milleks on vaja seda nupp filtrile...

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 17, 2015 08:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tean omast käest seda. :)

Ma vist võtsin ennem 3-4 korda lahti enne kui õige koha üles leidsin.

Kas sa o-rõngad adapteris vahetasid ära kõik? See peaks vähemalt adapteri osas aitama?

Nupp vist sama nagu JBL. Et siis aidata tühjal pumbal vett endasse imeda... sama saaks ka teha muidugi ühest voolikust ise imedes.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 17, 2015 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna lekkis kahest kohast jooksis minul mõistus kokku.Mitu korda lahti võtmisega hakkas adapteril üks kruvi üle keerama ja ei jäänud korralikult kinni. Rakondast tellisin uue adapteri ja nad lubasid uue nupu süsteemi ka tasuta kaasa saata.
Olen alati torust ise imenud vaakumisse , sest nupust vajutades tõmbas vee välja(lekkis ammu). Aga kuna pump niisma töötades siis ei lekkind ei pööranud sellele tähelepanu.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2015 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, panin adapteri ja uue nupu ning filter töötab leketeta :-P

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis