Mõnus ja tore skimmer on täpselt nii kallis kui palju maksab kõige väiksem Aquael 500 veepump. Ehk siis nii 13€. Mina konstrueerisin endale skimmeri just sellest ja olen väga rahul, sest vaiksemat mootorit pole ma kuulnud e töötab hääletult
Idee siis selles, et ostad pumba, keerad ta tagurpidi ja paned sissetõmbe poolsesse otsa pooleks lõigatud pooleliitrise plastpudeli. See peaks täpselt sinna ülemineku peale istuma. Mulle meeldis must energiajoogi pudel. Pudeli lõikeserva võid lõigata endale sobiva mõõduga pilud. Väga väikeseid ei soovita, minul hakkasid teod neid pilusid ummistama. Seetõttu tegin laiemad pilud ja panin pudeli sisse tüki vatiini, et praht, teod ja krevetibeebikud sisse ei imetaks. Vatiinitükki on vaja vastavalt vajadusele paar korda nädalas vahetada. Kui sul aga peenemat rahvast akvas pole, pole ka probleemi. Skimmeri kõrguse veepinna suhtes pead ise paika sättima. Kui muidugi veetase langeb võib skimmer ka kuivale jääda, kuid enne kui ta seda teeb hakkab ta aereeriva seadmena tööle ja seda on juba ka kuulda.
Et asi oleks arusaadavam, lisan all pildid.