foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Co2 zelatiiniga
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 10, 2005 03:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Apr 24, 2005 10:16
Postitusi: 38
Asukoht: Tartumaa
proovisin teha zelatiiniga segu, aga see ei lähe tarretiseks, jääb lihtsalt vedelaks :cry:
muidu tegin täpselt nii nagu Tiff õpetas

_________________
You never know what you can do until you try.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 10, 2005 03:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Dets 14, 2004 09:37
Postitusi: 472
Asukoht: Tartu-Jõhvi
Miskipärast arvan et sa ei viitsinud želatiini korralikult ära lahustada. :-k
See võtab ikka mõnda aega.Usun et see saab küll ainuke põhjus olla.
Või tegelikult võib ka želatiini vähe olla.Mina panin umbes täpselt silma
järgi pool pakki (pakk oli 20 g) ja nüüd juba teine laar töötab jummala pörfekt. :wink:

_________________
Mis on sinu panus ühiskonnale?
"May the force be with you!"


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 10, 2005 03:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Jaan 14, 2005 04:49
Postitusi: 69
Asukoht: Viljandi
Nõks tegin teist moodi kah.
1) Segasin klaasi suhkurt klaasi leigeveega.
2) Võtsin kolm teelusikatäit zelatini ja siis segad seda vähese külma
veega kuni asi muutub ikka üsna vedelaks.
3)Paned selle segu koos anumaga keevavee sisse ja segad seda senikaua kuni segu muutub täitsa vedelaks. (SUUR PÕHJAKÕRBEMISE OHT)
4)Segad saadud segu suhkru veega ja siis pudelisse ja külmikusse.
Õpetus sõnad tulid kondiitrist emalt :lol:

Minul igatahes toimib.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 10, 2005 03:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Dets 14, 2004 09:37
Postitusi: 472
Asukoht: Tartu-Jõhvi
Uus kirjutas:
Nõks tegin teist moodi kah.
1) Segasin klaasi suhkurt klaasi leigeveega.
2) Võtsin kolm teelusikatäit zelatini ja siis segad seda vähese külma
veega kuni asi muutub ikka üsna vedelaks.
3)Paned selle segu koos anumaga keevavee sisse ja segad seda senikaua kuni segu muutub täitsa vedelaks. (SUUR PÕHJAKÕRBEMISE OHT)
4)Segad saadud segu suhkru veega ja siis pudelisse ja külmikusse.
Õpetus sõnad tulid kondiitrist emalt :lol:

Minul igatahes toimib.

Ma küll kondiiter ei ole kuid meeldib ka väga igast sööki valmistada ja mina tarretise valmistamisest nii suurt ettevõtmist ei tee.Mina võtan kogu vajaliku koguse jagu (~200 ml) keema aetud vett.Vesi koos želatiiniga kannu (õllekann 500ml) ja segan seal kuni kõik on ilusti lahustunud.
Siis lahustan suhkru zelatiini sagu juurde.Saadud ollus pudelisse
ja kui sagu on piisavalt jahtunud siis külmkappi.Ei ole mingit kõrbemis ohtu ega miskit. :wink: Kuid eks igaüks teeb nagu tahab või oskab.Jõudu

_________________
Mis on sinu panus ühiskonnale?
"May the force be with you!"


Üles
 Teema pealkiri: co zelatiiniga...
PostitusPostitatud: Reede Veebr 20, 2009 03:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 05, 2008 11:44
Postitusi: 1359
Pildid: 20
Asukoht: Keila
niisiis yritasin ka co zelatiiniga aga eriti ei õnnestu,
90g suhkrut lisasin tassi kuuma veega
20g zelatiini lahustasin 100mml kuumas vees
siis segasin kokku ja kui oli tarretis valmis lisasin peale pärmivee( 1/2tl pärmi),
hommikuks igatahes mulle veel pole...
Kui oli lihtsalt pärmi lahus siis 20 min pärast juba mullitas...

_________________
400L akva/CP-suurim,valgus4x39w,sooj-200w +30L nano


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver