Uus kirjutas:
Nõks tegin teist moodi kah.
1) Segasin klaasi suhkurt klaasi leigeveega.
2) Võtsin kolm teelusikatäit zelatini ja siis segad seda vähese külma
veega kuni asi muutub ikka üsna vedelaks.
3)Paned selle segu koos anumaga keevavee sisse ja segad seda senikaua kuni segu muutub täitsa vedelaks. (SUUR PÕHJAKÕRBEMISE OHT)
4)Segad saadud segu suhkru veega ja siis pudelisse ja külmikusse.
Õpetus sõnad tulid kondiitrist emalt
Minul igatahes toimib.
Ma küll kondiiter ei ole kuid meeldib ka väga igast sööki valmistada ja mina tarretise valmistamisest nii suurt ettevõtmist ei tee.Mina võtan kogu vajaliku koguse jagu (~200 ml) keema aetud vett.Vesi koos želatiiniga kannu (õllekann 500ml) ja segan seal kuni kõik on ilusti lahustunud.
Siis lahustan suhkru zelatiini sagu juurde.Saadud ollus pudelisse
ja kui sagu on piisavalt jahtunud siis külmkappi.Ei ole mingit kõrbemis ohtu ega miskit.
Kuid eks igaüks teeb nagu tahab või oskab.Jõudu