Rikkevoolu kaitsem kasutamiseks ei pea olema PE juhti (kollaroheline, maakeeli maandus). Rikkevoolu kaitse mõõdab (nii nagu ühes postituses ülal mainitud) mõlemas juhtmes (faas ja neutraal) kulgevat voolu. Kui voolud võrdsed on kõik Ok. Juhul, kui kusagil on seadme isolatsioon riknenud ning osa voolu läheb teist teed (näiteks on akvaariumi raam või kaas sattunud potensiaali alla, kuid ülejäänud krempel nagu alus ja matid isoleerib ta siiski maast ning te panete käe vastu raami või kaant ja osa voolu kupatab siis läbi teie kere) tekkib kaitsmes n.ö voolude vahe. Juhul, kui see vahe ületab kaitsmepoolt ettenähtud suurust, lülitakse kaitse välja. Kui rikkevoolu kaitset ostate siis jälgige, mitu mA on rikkevool kaitseml (enamlevinud 10, 30, 100, 500mA).
Kui keegi arvab, et pannes rikkevoolu kaitse ei saa kunagi lahmakat
siis eksib, see kaitse jätab teid ellu. 30mA on see ülemine piir mida inimene talub lühikest aega. Selle kaitsme ülesanne ongi ennem vool välja lülida, kui tarbija (inimene)
seal otsas saba viskab.
Ise soovitaks akvaariumile max 10mA (ka sellepuhul on litakas tunda aga mitte nii hullusti kui 30mA puhul). Ehk on see jutuke kellelegi abiks.