Annuke, hea et Sul huumorisoont on
Me kõik oleme kunagi algajad olnud ja olen suht veendunud, et mitte kõik pole 100 % targad olnud. See Aza pesemise lugu oli põhimõtteliselt ju kõik õige, kuid jäi kogemata arvestamata, et algajale oleks pidanud tiba paremini sõnu sättima. Vanal "kalal" (loe: kogenenumal akvaristil) poleks küsimusi tekkinud.
Jussjuss - mina pesen ka oma svamme kraani all. Aga tegu on suurte akvadega ja välisfiltritega. Vajadusel on võimalik pärast veel bakterit filtrisse lisada. Bakterit võib muidugi ka pärast veevahetust akvasse lisada (eriti vast käivitamise algfaasis ja väikse akva puhul). Eks filtri pesemine sõltub paljuski kalade arvust ja nende eripärast (kuldkalad näiteks on suured reostajad), taimedest, söötmisest, filtrist endast... Siin vist tegu filtriga, kus "paljas" svamm akvas (ilma kastita). Hetkel vast peaks püsima selle filtri juures, mida teema algataja kasutab. Pärast hakkab ise aretama ja vaatama kuidas ning mida ja kui tihti teha, kui kogenumaks on saanud.
Annuke - suurema sodi võid vast kraanivee all ka välja loputada, kuid ma ei soovitaks seal väga pigistada. Pärast ämbris siis teed lõpploputuse. Kummast akvast üldse on jutt - 150- või 12-liitrine?
Aga jõudu Sulle! Hoia oma huumorimeelt ja küsi aga edasi julgesti. Tore ju, kui mõni vana kolmepäevases stressis vaevlev vennike kõhutäie naeruga C-vitamiini saab. No mis saab selle vastu olla. Usun, et ise ka pärast muigasid