Lasen oma akvaariumisse hetkel pärmimeetodil CO2-te. Kuid selleks mul veetud eraldi õhuvoolik ja pandud mullikivi akvasse. Kuid juba mitu korda on tekkinud mõte, et miks mitte CO2 otse välisfiltri äravoolu või tagasivoolu ühendada. Kui CO2 ühendada otse välisfiltri veevõttu, siis peaks filtris küll ja küll aega olema CO2 täielikuks lahustumiseks. Ainuke miinus - võib tekkida filtrisse üles gaasimull ja see filtri põrisema panna.
Teine võimalus mis mõtest läbi käinud on - ühendada süstla nõelaga otse filtrist tagasi akvasse minevale torule - nagu tilguti
Kuid kas siis jõuab CO2 piisavalt lahustuda?
Ei soovi siin targutamist, et mis praegusel süsteemil viga on. On ja töötab, kuid alati võib ju uurida, kuidas teisiti teha.
Tahaks just kuulda, mida ma ideedest arvatakse. Miks nii ei võiks ühendada? Või järsku ongi hoopis selliseid lahendusi tehtud.
EDIT: Mõeldud - tehtud. Natuke välismaistes foorumites sobramist ja leidsin, et paljud ütlevad, et sellega on võimalik saavutada palju parem CO2 lahustumine vees. Seega ühendasin oma vooliku otse ühe välisfiltri veevõttu - loodame, et ei teki filtrisse õhumulli, sest see ainuke, mille eest hoiatati. Bakteri kolooniatele ei pidanud see eriti midagi tegema.
Keda huvitab, siis on mul hetkel 200L akva, sellele siis külge pandud pärmipudel - 5L kanister, kuhu korraga läheb sisse 1kg suhkurt ja 25g pärmi. Vaatame, kuidas toimib - kas paremini kui enne või mitte.