foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: valgustoru
PostitusPostitatud: Reede Nov 29, 2013 01:00 
Akvarist

Tere. Mulle tundub, et mu valguseallikas on omadega õhtul- plingib eilsest saati. Ühenduse viga ei tohiks olla. Kui ma õigesti mõõtsin, peaks 45cm toru olema. Kas sobivad ka elektripoest saadavad valgustorud või ainult zoopoodide omad? Mingi vahe neil vist on- iga lamp elutaimedele ei sobi.. või on see müüt?

Tegu on Juwel 60ga. Kas "külm" valgus toob kalade erksad värvid rohkem esile või vahet pole? Sinkjas valgustus on muidu ka ilus aga kardan, et see võib veidi liiga külm toon olla- õhtuti on akvaarium suht tihti ainus valgustus ruumis.

Vabandan kui liiga rumalad küsimused aga teemasid lugedes ei leidnud oma küsimustele vastuseid sellest mahukast teemast.

Üles
 Teema pealkiri: Re: valgustoru
PostitusPostitatud: Reede Nov 29, 2013 01:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Mine küsi Silmani Elektrist, Vasara 50. Neil pakkuda Sylvania T8 torusid, sinule peaks sobima 15W 438mm T8. Väike brošüür kah http://www.silman.ee/upload/Brochure_Petcare.pdf. Hind kõvasti odavam kui Juweli torudel.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 01, 2013 09:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

10aastase akvaariumi Akvastabil Effect Line 720L, valgustite pesad on katki läinud. Praod sees ja ühendused, mis keermega kinni keerates peaks kummitihendeid ja lampe hoidma, puruks. Reflektorid on ka niiskusest täitsa tuhmid ja rohelist ollusega määrdunud pluss veel kobrutavad. Kas oskab keegi asjatundja soovitada kus kohast saaks uued lambipesad, reflektorid või siis arendada juba midagi LED valgustite peale. Voolu kulu väiksem ja ehk peavad lambid ka kauem vastu. Praegu põlevad veel viimased kaks Aqua-GLO T8 30w 91cm lampi. Muidu on neid neli, kuid kaks ühelt poolt enam ei põle. Pessa vool jõuab, testriga vaadates. Võib ka starteri viga olla. Kas sinna sobivad spets starterid või sobivad ka elektripoes saadavad? Taimi akvas eriti pole, praegu skalaarid ja mõned SAE-d.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 01, 2013 09:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Mina paneks LEDid, mul muidugi kogemused luminof. väiksed. Kas siis riba või powerid. Ise hakkan katsetama pritsme kindlaid RGB LEDe.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 02, 2013 09:00 
Moderator
Kasutaja avatar

LEDi eluiga sõltub vist ka tootjast...
Ostsin paar kuud tagasi niiskuskindla 5050-mõõdus valgete LEDide riba ebay'st. Tüüpiline hiinakas oli. Tänaseks on nad oluliselt tuhmimad kui ostes. Kleeps nende taga ütles üles paari nädalaga.
LED-valgustuse ehitamisel tuleb ilmselt hoolega valida...

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver