Tänan vastajaid!
Rein, see torude täisvalamine ja imemine on esmakordse käivitamise teema, selle kadalipu olen juba läbi käinud
Minu eheimil ekstra veepumpamise nuppu ei ole. Teen põhimõtteliselt kõik nii, nagu youtube videos näidatakse (tänud viite eest!). Aga asi polegi selles, et vesi filtrisse ei jookseks. Kui kraanid avan, jookseb filter sifooni põhimõttel vett täis - filter ju akvaariumist madalamal. Kuna anum sulgub hermeetiliselt, jookseb filtris olnud õhk läbi flöödi välja. Nüüd käivitan pumba, mis peaks hakkama vett filtrist VÄLJA akvaariumisse pumpama, aga ei hakka.
Kui filtri hooldamiseks välja võtan, siis pärast stepsli eemaldamist olen sulgenud ka nii peale- kui äravoolukraanid, seega vesi jääb mõlemasse torusse sisse ja kui kraanid peavad (ja nad peavad, vett välja ei tilgu), peaks pumba käivitumisel vesi uuesti ringlema hakkama. ???
Kahtlustasin ka, tiivikut, aga kui korraks kaane pealt ära võtsin ja pumba kuivalt sisse lülitasin, käis tiivik ringi küll. Olen täiesti nõutu
Youtube videos ka näitab, et filter vett täis, kraanid lahti, saba seina ja ennäe! Käivituski! Aga mul mitte : - (