Kas vastab tõele väide et JBL CristalProfi e1501 greenline välisfiltri väljavoolu piiramine poole või üle poole võrra võib rikkuda välisfiltri?
Juhul kui see on nii siis on see fakt minu jaoks täielik üllatus. Ka ei märganud ma koheselt sellealast infot kusagilt lugeda. Saan siis aru nii et kui ma näiteks piiran kangist välisfiltri väljavoolu 50% võrra siis panen välisfiltri "ohutsooni" ja kui piiran sealt edasi 60-80% siis on välisfilter juba SOS staadiumis.
Tekib küsimus et milleks sellele JBL välisfiltri väljavoolu kangile sellise suure amplituudiga regulatsiooni võimalus. JBL peaks ju selle turvanõude eest hoolitsema et akvarist nö. oma välisfiltrit tuunides seadeldist sisse ei kõrvetaks. Akvaristil ei tohiks tekkida mitte mingit võimalust oma "välisfiltrit overclock'ida".
Antud välisfilter on võimas ja max. väljavooluga tekitab see filter 180l akvasse korraliku vesipüksi. Seega ei jäägi muud võimalust kui hakata tuunima välisfiltri väljavoolu kangist veesurvet 50-60% peale. Siis jõuaksid kalad teatud akvatsoonides ka ringi ujuda. Muidu peab kalake nii mõneski akvakohas olema täielik Johnny Weissmüller.