Lugesin foorumit ja sattusin akva termomeetri lühikese arutluse peale.
Kas tõesti on võimalik et klaastermomeeter võib mingil põhjusel akvas puruneda?
Ausalt tunnistades poleks ma ise koheselt sellele purunemise mõttele tulnudki. Ja mina sinisilm arvasin et kõik akvade termokad on nö. "unbreakable" tehnoloogiaga.
Neid termomeetri variante peaks olema mitmeid: tavaline punase ollusega klaastermomeeter (puruneb), kleepstermomeeter (kehv ja vale näit), digitermomeeter (patareidega jamamine).
Mul oli MP100 akva stardikomplektiga kaasas iminapakesega klaastermomeeter (kasutan). Kas see ongi see kergesti purunev termoka nikerdis mille purunemise käigus tuleks kogu akva põhjapinnas välja vahetada (aega nõudev jubedus)?
Nii et piisab siis klaastermoka iminapa väsimisest või lahtitulemisest, suurema kala jõulisest vastu ujumisest või akva puhastustööde käigus kogemata käega löögist et termoka klaasipuru mööda akvat laiali kanduks.
Vahest oleks siis hoopiski mõtekas akvasse osta purunemiskindel termokas. Kas keegi kasutab selliseid ja milliseid purunemiskindlaid termokaid (nt. klaas, plastik) on olemas. Ma vahest mõtlen liiga naivistlikult kuid minu arvates ei tohiks akvaristikas purunevaid klaastermokaid üldse müüa. Selline müük peaks olema keelustatud. Isegi enamus inimestest ei kasuta enam purunevaid kraadiklaase.