foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 15, 2013 04:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Täna installeeriks ära välisfiltrit JBL CristalProfi e1501 greenline. Kuid mul siin tekkis kaheti mõistmisi ja küsimusi. Internetistki juba asju uuritud.

Kas väljavoolu otsik võib jääda akvas nii veepinnast väljapoole (vesi langeb akvasse) kui ka akva sisse vee alla? :-k

Internetis on põhiliselt silmailu näited kus väljavoolu torustikust (flööt) vesi langeb ja suliseb sillerdavalt akvasse.

Ma ostsin välisfiltrile juurde väljavoolu pikenduse näol 6.90€ Eheim difuuseri (mullitaja, peaks sobima). Mina paigutaksin selle mullitaja väljavoolu torustiku otsa ning pistaksin iminappadega akva sisse vette.

Minu akva pole nii suur, et jätta ülalt efektselt oma 10cm veest vabaks et siis uhkelt kinnitada väljavool iminappadega siseklaasile et vesi saaks sulinal langeda akvasse. :)

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 15, 2013 04:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

ertserts kirjutas:
Täna installeeriks ära välisfiltrit JBL CristalProfi e1501 greenline. Kuid mul siin tekkis kaheti mõistmisi ja küsimusi. Internetistki juba asju uuritud.

Kas väljavoolu otsik võib jääda akvas nii veepinnast väljapoole (vesi langeb akvasse) kui ka akva sisse vee alla? :-k

Internetis on põhiliselt silmailu näited kus väljavoolu torustikust (flööt) vesi langeb ja suliseb sillerdavalt akvasse.

Ma ostsin välisfiltrile juurde väljavoolu pikenduse näol 6.90€ Eheim difuuseri (mullitaja, peaks sobima). Mina paigutaksin selle mullitaja väljavoolu torustiku otsa ning pistaksin iminappadega akva sisse vette.

Minu akva pole nii suur, et jätta ülalt efektselt oma 10cm veest vabaks et siis uhkelt kinnitada väljavool iminappadega siseklaasile et vesi saaks sulinal langeda akvasse. :)

Võib jääda nii vee alla, kui ka vee peale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 15, 2013 04:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Igasugused vee langemised ja mullitamised tekitavad heli. Väidetavalt viivad flööt ja mullitaja lisaks veest välja ka CO2te mis pole taimede seisukohalt kõige parem. Minul on U -kujulise väljavoolutoru otsa pandud see lapik veejoa suunaja (veepiirist 1-2cm allpool) ja kogu muusika. See liigutab piisavalt vett et kalad ka öösel hapnikunälga ei jääks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 15, 2013 11:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Gerdionu kirjutas:
Igasugused vee langemised ja mullitamised tekitavad heli. Väidetavalt viivad flööt ja mullitaja lisaks veest välja ka CO2te mis pole taimede seisukohalt kõige parem. Minul on U -kujulise väljavoolutoru otsa pandud see lapik veejoa suunaja (veepiirist 1-2cm allpool) ja kogu muusika. See liigutab piisavalt vett et kalad ka öösel hapnikunälga ei jääks.

igasugune vee liikumine viib välja süsihappegaasi ja toob hapnikku peale. Olenevalt akvaariumi floorast sõltub vajadus.
Kui on parajalt taimi, siis vee liigutamine on halb, kuna taimed tarbivad co2, et toota o2. Kui on palju taimi, on vaja toota co2, et taimed ei kooleks, ise tootes o2'te. Kui puuduvad taimed tuleb toota o2, et kalad ei kooleks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 16, 2013 12:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
..::iguana::.. kirjutas:
igasugune vee liikumine viib välja süsihappegaasi ja toob hapnikku peale.

Absolutiseerimine on enamasti kahtlane tegevus, nii ka siin. Veepinna liikumine parandab gaasivahetust, võib aga olla ka näiteks niipidi, et akva vees on süsihappegaasi vähem kui õhus ning gaasivahetus hoopis toob süsihappegaasi vette juurde.

Viimati muutis Rein, Neljapäev Mai 16, 2013 08:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 16, 2013 12:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Tänan kõiki kes vastasid ja vastavad.

Sain aru nii et ikkagi on väga mõistlik välisfiltri väljavoolu otsa kinnitada juurdeostetud Eheim'i difuuser (mullitaja).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 16, 2013 12:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

ertserts kirjutas:
Tänan kõiki kes vastasid ja vastavad.

Sain aru nii et ikkagi on väga mõistlik välisfiltri väljavoolu otsa kinnitada juurdeostetud Eheim'i difuuser (mullitaja).

Nagu Rein ütles, et absolutiseerimine on kahtlane tegevus.
Sõltub sinu akvast. Kui sul on muidu süsihappegaasi piisavalt siis on aereerimine paha. Kui COd on vähe vees, võib aereerimine olukorda parandada.
Selleks et õiget vastust saada, pead need testid ise akvas läbi viima või katse-eksituse meetodit kasutama:)

Noh samas on fakt see et see difuuser su kalu-taimi maha ei tapa ja kui oled selle eest raha välja käinud siis kasuta :)

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver