Täna märkasin et meie MP 100 akva seinapoolsest osast on hakanud kinnise akvakaane ülaservast välja nõrguma niredena veekondentsi. Akva eestpoolt vaadates avaldub see veekondents inetute valgete kuivanud juttidena mis sinklevad vonklevad välisel klaasipinnal.
Väga kole vaatepilt! Nustikuga saab jutid küll maha nühkida kuid mingi aja pärast on need jälle veekondentsina platsis.
Veepiiri ja akvaserva vahemaa on kusagil 2.5cm. Eile puhastasin ka sisefiltrit mis oli parajalt umbes. Filter hakkas peale korralikku puhastamist jõulisemalt mullitama, nii vähemalt mulle tundub. Sisefilter paikneb akva tagaseina juures.
Kui mõtiskleda MP 100 akva ehituse üle siis tekib seoses sellega palju küsimusi. Suurimaks küsimuseks mis küll pole miljoni dollari küsimus on see et kas akvakaas peabki nii hirmsasti "higistama", et selline featuuriline omadus ongi saksa Eheim'i inseneride poolt leiutatud.
Ma pole hariduselt ega ametilt ei disainer ega insener kuid ma saan asjast aru nii et see ropult higistav kinnine akvakaas peaks tegelikkuses suutma akvat õhuga ventileerida või siis saan ma asjast täiesti valesti aru. Et akvakaas peabki olema hermeetiline.
Mida ma peaksin tegema selleks et vähedada akvas seda nõretavat veekondentsi?
Kas peaksin akvasse laskma vähem vett, keerama sisefiltri mullitamise maha miinimumini, oma algatuslikult puurima akvakaane sisse hulgi lisaaugukesi või hoopis ehitan (mul pole kuldseid käsi) või lasen ehitada täiesti uue ventileeriva akvakaane.