foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 08, 2013 01:18 
Akvarist

Pildid: 0
Ostsin kasutatud akvaariumi kasutatud filtriga ja mõtlesin et peaks äkki uued sisud ostma. Akvaarium on uuena ostetud juulis 2012. Millised peaksid need sisud olema? Praegu on 2 heledat ümmargust ja 1 sinine õhem ümmargune, need tunduvad kuidagi liiga auklikud ja äkki on miskit tihedamat vaja? Kus neid sisusi müüa on ja veel parem oleks kui saaks need tellida omale? Mis on filtrivatt ja kuidas seda kasutada? Kui vahetan siis kas ühe koja kaupa? Et üks nädal ühe ja teine nädal teise, et baktereid säilitada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 05:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: minu teada neid filtri svamme(nuustikuid) pole üleüldse vaja vahetada....piisab kui kord paari nädala tagant pesed korralikult läbi akvast võetud vees(mitte kraani all).

Filtri vatt on eeskätt veel parema filtratsiooni saavutamiseks- enda akva filtrist viskasin selle välja, sest seda pidi liiga tihti pesema(loe:pesema mitte ära viskama -kuigi see kah sõltub kui mustaks ta on läinud - mingi aja tagant ikka viskad minema ja paned jälle uuue vati, sest see vatt suht odav asi.
Nagu pildilt näha sul eriti palju kalu ju pole VEEL! - rõhk on sõnal veel!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 06:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Neid švamme pead ainult pesema!
Endal on sama filter ja kasutan suure filtrina mingit nitraadifiltrit(pruun).
Originaal varuosasid:filtrid jne saad Kalakesest.

edu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 06:11 
Akvarist

Pildid: 0
Kalu on mul liiga palju, pildil ei paista kõik välja. Akva on kõvasti ülerahvastatud aga selles mõttes jah et hetkel kõik pole veel täiskasvanud aga juba otsin suuremat akvat vaikselt. Selleks ajaks kui kalad suureks kasvavad saavad omale suurema kodu! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 13, 2013 06:15 
Akvarist

Pildid: 4
Eheimiga mul kogemused puuduvad, mul on Juweli ja JBLi filtrid, aga ega vist eriti vahet pole. Svammid elavad edukalt palju aastaid, neid vaja vaid aeg-ajalt loputada, üks svamm korraga. Kui filter oli uuena ostetud vähem kui aasta tagasi, siis mina seal küll midagi välja vahetama ei hakkaks. Hõredad svammid pole mehaaniliseks filtreerimiseks, vaid bakterite elukohaks. Filtris peavadki erineva tihedusega svammid olema. Kas Sa filtri kasutusjuhendi said ka kaasa? Kui mitte, proovi netist otsida. Mul oli juhendis puust ja punaseks tehtud, milline svamm milleks ja kui tihti puhastada/asendada vaja. Kuigi need juhendis antud ajad kõlbavad vaid esialgseks hinnanguks, eks Sa ajapikku ise näed, kui tihti Sinu akvas neid svamme on vaja puhastada.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver