foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Väike akva
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2005 07:51 
Akvarist

Ei teadnudki täpselt kuhu teemasse see panna agasiin see on. Ajal, kui suur akva elutoas on valmimas mõtlesin, et paneks tööle ühe pisikese akva, mis on niisama kasutult seisnud. Akva mõõdud 38x20x25cm(p/l/k)Plaan on teha väga rohke taimestikuga keskond, kuś võiksid elutseda gupid, neoonid jne

Küsimus nr 1 on selles, et millist tehnikat sellise suurusega purkidele tehakse? Filter peab ikka väga väike olema ja soojendus kah, et kaladele ruumi jaguks. Samas ei tohiks see ka purki veekeeriseks muuta. Internetist on silma jäänud "penguin mini bio-wheel," (http://www.marineland.com/products/consumer/con_penguinfilters.asp) millest tundub, et Tartu kalapoodides midagi kuuldud ei ole. Kas sellist on üldse võimalik Eestis omandada?

Küsimus 2: mida veel olulist peaks teadma nihukese väikse akva tegemisel võrreldes suurega?

Tänud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2005 09:07 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tegemist siis 15 liitrise kastikesega...
tehnikast kõige lihtsam on leida ilmselt soojendit - Wid Poli keedupulk maksab ca 45eeki, sinna juurde on vaja termomeetrit (u. 25eeki), kuna keedupulk pole reguleeritav ja tuleb jälgida, et soojemal ajal temperatuur üle mõistuse kõrgeks ei kerkiks.
filtrivariante on tegelikult üsna mitu - miniatuursetest sisefiltritest: Resun minifilter mõõtudega u. 5x5x10cm (h), õhupumba külge ühendatav täidetav filtribox, aquazsuti ja aquaeli pisimudelid - usun, et piisab vaid poest küsida vastava litraazi jaoks sobivat.

vastuseks küsimusele nr.2
teadma peaks seda, et mida väiksem akva, seda ebastabiilsem on sealne biokeskkond - kõike tuleb teha hoolikamalt, täpsemalt ja läbimõeldumalt. veevahetused peavad olema korrapärased, kast ei tohi olla üleasustatud. taimedest peaksid valima sellised, mis jäävad madalakasvulisteks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2005 09:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Loll küsimus,aga miks madalakasvulised? :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2005 10:10 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ka minul käib 2 selles mõõdus kasti. 19 L ja 25L.

Üks on puhtalt nanogarden ja teine on aegajalt ka corydoraste paljundamiseks.
Mis mul seal kastis kasvab, saad lugeda siit.
www.hot.ee/tiff/omakastid.html

Sellise nanogardeni jaoks oleks kõige parem kahtlemata mõni vaikne hang-on filter (ripub väljaspool kasti).
Meie vabariigis pole sellist aga müügil kohanud.

Kõige odavamad ja kõige pisemad sisefiltrid (Resun jms) on halvad.
Seda mitme külje pealt.

Tasuks mõelda ka seda, kus see kast asuma hakkab. Kui samas ruumis kavatsetakse magama hakata, siis kindlasti filtri häälekus.
Ilmselt pole sul meie poodidest paremat valikut kui AquaEl Mini.
Väga töökindel ja vaikne aparaat. Kui regulaarselt igal nädalal puhastada, siis ajab asja ära küll.

Temperatuuri kohalt ültleks sedapalju, et kui põhirõhk on taimedel, siis pole oluline seda temperatuuri üles ajada.
Pane sinna mõni pisike pulk. 5W on suurepärane, 10W ajab ka asja ära.

Iga sinu vale liigutus saab taimede poolt vastuse. See ongi nanogardeni võlu. Igasugune üleasustus saab karistatud vetikaga.

Kui taimedele rõhku paned, siis selle suurusega kastile soovitaks harilikku kontorilampi (Lival ?). Kindlasti võiks aga selle toru (U) parema vastu vahetada (Osram 860).

Lisaks kaladele soovitan sulle sinna kasti panna mõned krevetid.

Veel tahaks hoiatada selle eest, et väikese kastiga mässamine on huvitav 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2005 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul samuti ca. 2 kuud käinud 25L kast, Hydor kõige pisem filter ja Hydori soojenduspulk (isereguleeruv), valgustuseks 2*8W Phillips Aqua Relle T5 valgustoru, pisike pudel samakat ka.
1/3 kasti põhjast katsin Riccia muruga ja teiste väiksemate taimedega. Kuna Riccia kasv oli väga intensiivne (paari nädalaga viskas teine ca 5 cm puhma kõrgust), siis kasutas ta veest ära kõik nitraadid ning platsis oligi BGA (blue-green algae). Nüüd siis võimalus mul õppida selle ravimist. :D

Järelduseks : tuleb sellise väikese kasti pidamisel ka paratamatult vee teste teha , eriti nitraadi testi.

Põnev ettevõtmine , jõudu ja anna teada kuidas edeneb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2005 02:08 
Akvarist

Suured tänud vastuste eest! Sain igatahes korralikult mõtlemisainet.

Tiff, kas neid krevette soovitad ilu tarvis või on neil mingi spetsiaalne otstarve? Kus neid müüakse ja millised need välja näevad?

Lisaks, kas ilma termostaadita pulk kalade jaoks halb ei ole? Mul on ahiküte ja kui ma laisk olen, siis toa temp kõigub nädala jooksul 17-23 kraadi vahel.

Keegi selle bio-wheel'i kohta midagi öelda oskab?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2005 03:22 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
OZ kirjutas:
Lisaks, kas ilma termostaadita pulk kalade jaoks halb ei ole? Mul on ahiküte ja kui ma laisk olen, siis toa temp kõigub nädala jooksul 17-23 kraadi vahel.

no loomulikult on parem muretseda endale reguleeritav soojendi - probleem ilmselt tekib selle leidmisega. isiklikult pole ma alla 25W reguleeritavaid pulkasid müügil näinud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2005 10:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Maria kirjutas:
no loomulikult on parem muretseda endale reguleeritav soojendi - probleem ilmselt tekib selle leidmisega. isiklikult pole ma alla 25W reguleeritavaid pulkasid müügil näinud

Kui raha pole probleemiks siis aitab Schego väline regulaator - iminapp anduriga on akvas ja soojendi regulaatori taga. www.akvaariumistuudio.ee pakub neid vahel. Et siis regiulaatori taha saab pista selle väikese võimsusega regulaatorita soojenduspulga.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver