foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Temperatuuri näidik
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2013 09:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tere ! Mul on probleem sellega ,et ostsin täna näidiku (kleebitava) ja kleepisin selle akvaariumi klaasile. Aga see ei näita mitte midagi ,ainult musta värvi ,kuigi peaks värv ju muutuma ?

Ette tänades Andre

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2013 09:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mine osta termomeeter, saad teada vee temperatuuri, mitte klaasi oma.
... ja üllatus üllatus, saad täpse numbri.
See oli sul sama hea ost kui all in one testribad.
Midagi näitab aga usaldada ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2013 10:03 
Akvarist

Pildid: 1
.

Viimati muutis Joker, Pühapäev Sept 22, 2013 05:12, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2013 10:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

See eelmine teema oli mu vanast akvaariumist, sain vahepeal uue endale.Peaasi ,et midagigi näitab ,ostan endale pulga siis! :) Eelmise akvaariumi sain ma siis ,kui kleepstermomeeter oli juba peal !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2013 10:45 
Moderator
Kasutaja avatar

andreee kirjutas:
...Peaasi ,et midagigi näitab ,ostan endale pulga siis! :) ...

Peaasi, et õigesti näitab! Kui vaja lihtsalt mingisugust näitu, kleebi paber akvale ja kirjuta sinna ise sobiv näit... ;)
Kleebitav asi näitab kindlasti MIDAGI ja see midagi on seotud temperatuuriga kah. Aga...toatemperatuur mõjub samuti ja klaas on vilets soojusjuht (vee temp ei pääse nii hästi mõjule). Seega erilist täpsust ei ole mõtet oodata.
Kui asi üldse midagi ei näita, peaks muidugi poodi tagasi viima. Enne kontrolli, kas midagi valesti ei läinud. Loe näiteks manuaali...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 15
Ma endale ostsin kleebitava kõrvale pulga lisaks ja selgus, et kleeps näitas täiesti täpselt. Teisel akval kahjuks näitab kleebitav 4C vähem, kui pulk.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 12:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pean ka omalt poolt ütlema, et minulgi on kleepstermomeetrid täiesti õigesti näidanud. Kuid üle tasub igal juhul kontrollida, mõned neist panevad ilmselt tõesti mööda. Näitu näeb hea valgustusega, vastav number on selgelt teistest erinev.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 08:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rikkad inimesed. :lol:
Ostame ühe asja, et siis teine asi kontrollimiseks osta.
Homo Stupines 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 08:41 
Moderator
Kasutaja avatar

ahven august kirjutas:
Rikkad inimesed. :lol:
Ostame ühe asja, et siis teine asi kontrollimiseks osta.
Homo Stupines 8)

Küll Sul on ikka hinnangud teistele varrukast võtta. Ega sellist mõtet juhuslikult pähe tulnud, et kellelgi on rohkem kui üks akva? ;) Peale selle ei maksa pulktermomeeter just teabmis palju, nii et ma ei näe küll mingit probleemi, kui kellelgi lihtsalt kontrollmõõtmise tarbeks täpsem termomeeter sahtlis seisab. Mul on muide igaks juhuks üks soojenduspulk lihtsalt niisama pööningul seismas, ilmselt olen siis erakordselt rumal, või mis? :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 09:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei tea kas siin teemas nüüd OT kõlbab.
Rein - sinu kohta pole ma midagi öelnud. Loe teema esimesi nelja postitust ja siis loe minu eelviimast postitust. Oled haritud inimene, saad kindlasti aru ja naljast ka. 8) :lol: igasugu emotikonid peaksid ju väljendama kirjutise meeleolu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 10:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Naljast saan muidugi aru, aga need esimesed postitused tegelikult muret tegidki. Esimese akva juures ikka juhtub apsakaid, kleepstermomeetri soetamine iseenesest pole mingi asi, mida tasuks maha teha. Tal on omad vead, neid teades on aga ka kleepstermomeeter täitsa OK abivahend. Kui kleepstermomeetri mõõtetäpsus on kontrollitud, siis pole ju võimalik mõõteviga probleemiks. Ka pulktermomeetril on vigu, mul üks läks akvas katki, vahetasin kogu põhjapinnase välja, et välistada õhukestest klaasikildudest tulenevat riski. Kleepstermomeetril kipuvad ajapikku pealmised kihid lahti kooruma, hämaras on näit halvasti nähtav, otsene päikesevalgus võib põhjustada vale tulemuse. Pulktermomeetril muutub jälle iminapp ajapikku jäigaks ning siis ta ei püsi klaasi küljes, ringi hulpiv termomeeter on üsna tüütu. Jne., igal asjal on omad head ja vead.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 04:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul on ka ühes akvas kõrvuti too kleebitav ja siis "päris" termomeeter. Vahe on 1 kraad. Suht täpne siis! Aga kas noil kleebitavatel pole mitte teatud kasutamisaega ette nähtud? Mõneks aastaks ja siis vaja uus panna?

Ma olen katsetanud suht igasuguseid termomeetreid. Digitaalsetel see viga, et vaja kogu aeg ja suht sagedasti patareisid vahetada. Lisaks kippusid veel tihendid vett läbi laskma. Sai siis silikoonitud. Oli kunagi ka paar sellist suuremat klaasist termokat. Ilmselt sellised, millest Rein rääkis. Läks ka katki ja tükk tegu oli klaasikildude koristamisega. Hetkel olen pidama jäänud hästi peenikeste peale, kus tagataus on kollane ja punane vedelik sees. Iminapaga kinnitatav. Nood tunduvad lõhkumiskindlad olema. Ja ühe sellise kõrval siis ongi mul ka kleepsukas. Kui täpne kumbki on - ei tea, sest kalibreerimisega pole tegelenud.

Veel on võimalik vette hulpima osta apteegist titevannitamise termokas. See peaks ka ju õigesti näitama.

P.S. Rein, vaatasin Jokeri linki ja leidsin, et just selline termomeeter, mille pildi Sa sinna panid, oli mul kunagi ka ja läks katki. Seda tõesti ei soovitaks.

AGA, andreee, ära heida meelt! Mis sest, et siin vahel haugutakse. Ära lase end sellest heidutada, sest kust mujalt Sa ikka pädevat abi saad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 04:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2013 10:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Tegelikult saaks igat termomeetrit kasutada kui teda kalibreerida ehk võrrelda näitu etaloniks loetava mõõteriistaga. Edasi siis lihtsalt arvestad, et kui minu mõõdik näitab +27, on tegelik temp. +23. Enamasti sellest piisab.
Minu akvades ei ole seni ühtegi piiritusetermomeetrit (need punasest vedelikust sisuga) katki läinud! Kuidas teil õnnestus? Samas ma kohe kindlasti ei taha väita, et need on ülima täpsuse võrkujud. Aga arvestades mõõtmise tingimusi (asub vees, mille temp. huvi pakub), võiksid olla paremad küll.
Kui jällegi tootja pole tehnoloogias kokku hoidnud. You'll newer know... Alati tasub võrrelda näitu "õige asjaga" !!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2013 11:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Minu akvades ei ole seni ühtegi piiritusetermomeetrit (need punasest vedelikust sisuga) katki läinud! Kuidas teil õnnestus?

No minul läks transa käigus, ei taibanud välja võtta - ilmselt tuli klaasi küljest lahti ja vee loksumisega lõi puruks. Nii et enda viga.

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver