foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kruus magneti küljes
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 20, 2005 09:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sai endale ka hiljuti see akvaariumipuhastusmagnet soetatud. Rahul ma sellega eriti ei ole, kuna pidevalt kukub akvaariumi põhja. Kusjuures mul on ta veel päris suur: 6x10,5 cm niiet jõudu peaks tal ju olema küll teist poolt klaasi küljes kinni hoida.
Põnev nähtus on veel see, et kui ta põhja kukub, siis üks sort kroosa jääb magneti külge kinni! :shock: Mul on teist sorti kruusa akvas ka ja too teine ei jää! Et siis: kas see on tavaline nähtus, et kruus rauda sisaldab? Kas keegi teist ka veedab aega pidevalt kivikesi magneti küljest kõhvitsedes?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2005 01:05 
Akvarist

Pildid: 0
Kavalamad on ilmselt ammu juba aru saanud, et elu on hulka lihtsam ujuvat magnetit kasutades :wink: Magneti ujuvus lihtsustab oluliselt üle nurga minemist jne. Samuti on neid erineva tugevusega vastavalt klaasi paksusele - uuri hästivarustatud akvaariumipoodidest.
See, et kruus magnetile tõmbub on küll suht imelik lugu :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2005 09:46 
Akvarist

ma pakun et see kruus mis kinni jääb (minul ka), sisaldab vb mingit metalliasja (mida ma nii veendunult siiski ei väida) või lihtsalt nakkub liiga hästi selle "shvammi" külge.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2005 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei ta nakku midagi, pigem ikka tõmbub :) :shock: :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 22, 2005 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sellised magneetilised kivid (püriit vms), ei ole eriti vahva nähtus kahel põhjusel. Esiteks eraldavad nad ka vette kõiksugust kahjulikku jama, teiseks, kui tegemist väiksema pudiga, jäävad akvapuhastusmagneti külge nii et neid ei pruugi palja silmaga eristadagi. Klaas tunneb igasuguse liivapuru aga kohe ära. Hakates kivipuruse puhastajaga klaasi hõõruma -- mis te arvate, mis juhtub. Võimalus saada kunstiliselt kriimuline klaas. Ja ma pean silmas tänapäevast kunsti;)

Kui tegemist suuremate kivikestega, mitte päris liivaga, siis ka need võivad puru ajada ja kordub seesama...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 22, 2005 05:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oo õudust!
Tänud hoiatamast!

PS Selle magnetiga on üldse selline lugu, et sitket rohelist vetikat klaasi küljest minul igatahes temaga eemaldada ei õnnestunudki! Ja ma nühkisin ikka päris himuga!
Tundub siis, et minu puhul jääb siis õlani vees nõudepesushvammiga küürimise variant. Töötab palju paremini, ainult et mõne nurga alt ei ole sel juhul vetikat näha :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 22, 2005 05:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on Mag-Float'i nimeline magnet ja aiva rahul sellega. Tohutult tugeva magnetiga, mingit probleemigi pole, et kukuks teiselt poolt vette, ning kui kukubli, siis ujub nagu kala. Tänu tugevale tõmbejõule ja kurjadele harjastele olen küll lahti saanud ka eriti tahtejõuliselt end klaasile imenud vetikast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 22, 2005 05:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tõenäoliselt selliseid asju Tartus ei müüda, sest oleks ju müüja asi olnud seda mulle soovitada, kui ma rõhutasin, et akvaariumiklaas on eriti paks ja magnet võiks ikka küljes püsida :(

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver