Ma pole üldse kindel kas mu järeldused on õiged aga hoiatuseks ehk kasulik lugeda...
Üritasin tööl uut akvat püsti panna. 200l, kasutatud. Küljeklaasid toestusid põhjaklaasile, mitte vastupidi nagu olen enamasti harjunud nägema. Hmm...ok, katsetame. Silikonisin seestpoolt igaks juhuks üle ja tuld.
Tuld ei tulnud aga ääreni täitsmisel (aeglaselt, oodates klaasi paindumist järele muidugi) tekkis leke. Kuna olin ise kohal, siis tagajärgi polnud peale pisikese võimlemise ämbritega
Võtsin kõik tühjaks, kuivatasin, silikoonisin uuesti. Ah jaa, leke tundus olevat tagaklaasi ja põhja vahelt aga silmaga näha polnud midagi kahtlast.
Täitsin uuesti ja panin kaamera valvama. Akva käis mitu päeva ca 3/4 täitumuses - ok. Siis lülitasin kaamera välja ja täitsin ääreni.
See oli viga!
Järgmisel hommikul kolleeg helistab: sa oled ju kopterpiloot, kas nüüd teed allveelaevadega katseid ? Akva oli tühi, vesi kõik põrandal....
Akva klaasid olid kõik jälle terved, mingeid lekke kohti polnud näha kuid tagaklaas (ja vist ka veidi esiklaas) olid põhja suhtes nati väljapoole nihkunud.
Oletus: küljeklaas paindus välja ja kuna ta polnud silikoonitud põhja vastu (st. oli aga põhi oli all) siis oli liimi nakkuvus halvem ning tekkis leke.
Uut katset enam ei teinud, andsin akva endisele omanikule tagasi ja kirjeldasin senise "testimise" kulgu