foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: sump või kanisterfilter
PostitusPostitatud: Reede Mär 11, 2005 06:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Lõpuks olen siis oma mõlgutustega siia jõudnud..no mis ma naisterahvas ikka üksi oskan välja nuputada :lol:
Küsimus siis selline, et kumba eelistada kuskil 400 L kasti juurde #-o Kas see on puhtalt igaühe eelistuse asi või midagi muud :? ?
Hinnaklassis on vast ka vahe :roll:
Aga ma tahaks tead nii ühe kui teise plusse ja miinuseid. Ma lihtsalt ei suuda miskit ise välja mõelda ja otsustada, kumba võtta kumba jätta ](*,)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 13, 2005 03:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
:shock: :shock: kas keegi oskagi midagi öelda, oi kui kahju :(
Äkki ikkagi kellelgi on mõlemaga kogemusi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 13, 2005 05:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

kogemusi kahjuks pole sulle jagada, samas pisikese uurimistöö tulemusena olen otsustanud, et minu järgmine akvaarium tuleb sumbaga. 8)

Miks? Esiteks saab kõik kola (soojendus, co2 lahustamine) akvaariumist ära viia sumpa, teiseks on sumba maht võrreldes filtritega kordades suurem, sellest tulenevalt ka parem biofilter.

Sumba negatiivse küljena võib mainida suuremat jändamist asja tööle saamisega ja alati jääb risk, et mõni toru kuskilt lekkima hakkab. Kui tellid täiskomplekti mõne valmistaja käest on risk loodetavasti väiksem.

Hind peaks mõlemal juhul (kanisterfilter v. sump+pump+voolikud+puurimine) enamvähem samasse kanti tulema, ei oska praegu täpsemalt kommenteerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 13, 2005 10:59 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tsiteeri:
Äkki ikkagi kellelgi on mõlemaga kogemusi...

no minul on mölemad olnud.
100L käib praegu eheimi kanistriga ja 375L oli sumbaga. uus 375L tuleb kah sumbaga.
algul oli probleem sumba solinast lahtisaamisega, peale möningast eksperimenteerimist ei teinud enam miskit häält.
miskeid erilisi probleeme ei olnud, ainult vöimalik vee tagasivoolu probleem jäi lahendamata, vaid panin pumba ups'i taha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 14, 2005 12:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegin endale kah sump-tüüpi kasti. Kogu tehnika peale kraadiklaasi toppisin sinna, et kaladel oleks rohkem ruumi ujuda.
Ainus mure, millest siiani lahti pole saanud on veesolin, aga kuna mul akva magamistoas ei asu, siis pole see otseselt häiriv. Muide - panin tähele, et solin jääb mõne päeva jooksul tunduvalt väiksemaks, kuna torudesse asuvad elama vetikad :wink:

Aga laias plaanis võiks asjale läheneda nii:
* Kui soovid, et akva oleks ilus vaadata ja lihtne pidada, siis osta kanister-filter (400L puhul soovitaks isegi 2 tk, aga neid ei pea korraga ostma).
* Kui Sulle meeldib näppupidi vees olla, vahest kalu/taimi eraldi akvasse elama tõsta, igasugu katseid teha, süsteeme paremaks ehitada, siis osta sump.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver