foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalade automaattoitja
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 10, 2012 12:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 07, 2006 08:59
Postitusi: 25
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
Mul on sellel teemal tekkinud mõned küsimused. Esiteks, kui pikaks perioodiks jätkub automaattoitjas kaladele toitu selle ühekordse täitmise järel? On plaan olla ära suvel 4 nädalat järjest ja kas on müügil toitjat, kuhu mahub piisavalt sööta terveks selleks perioodiks? Akvaariumis ei ole väga palju kalu - on 3 kuldkala ning 3 täiskasvanud ja 2 pisikest ancistrust. Uurisin, et on müügil nt Resuni automaatsöötja ja kirjelduse järgi saab sellega anda toitu 2 x päevas. Kas seda oleks võimalik ka reguleerida vähem toitu doseerima, nt 1 x päevas või ülepäeva? Ja oskab keegi öelda, mis vahe on Resun AF-2009D ja AF-2005D mudelitel ning Resuni ja Eheimi automaattoitjatel (peale suure hinnavahe)? Ja viimaks, oskab keegi öelda, milliseid automaattoitjate mudeleid on müügil Tartu zoopoodides?


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kalade automaattoitja
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 10, 2012 02:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
aveq kirjutas:
Esiteks, kui pikaks perioodiks jätkub automaattoitjas kaladele toitu selle ühekordse täitmise järel?

Sõltub riistast, kasutatavast toidust ning vajaliku portsu suurusest (kalade hulgast). Ntx Eheim söötja puhul väidetakse et piisab 6 nädalaks. Nii pikk aeg muidugi paneks mind pisut muretsema - kes teab mis võib juhtuda, asjad lähevad katki (ntx soojendi, filter) jpms. Et ise orgunniksin kas kellegi, kes lihtsalt kord nädalas viskab pilgu peale, või siis pistaks mingi odava webcami külge, et saaks eemalt mingi aimduse.
aveq kirjutas:
On plaan olla ära suvel 4 nädalat järjest ja kas on müügil toitjat, kuhu mahub piisavalt sööta terveks selleks perioodiks?

Enamusega peaks saama, kuid mitte kõigiga. Ntx on populaarne Fishmate F14, kuhu on saab panna valmis iga toidukorra jaoks täpse toiduportsu, kusjuures saab kasutada erinevaid toitusid. Paraku see automaatsöötja võimaldab vaid 14 söögikorda.
aveq kirjutas:
Akvaariumis ei ole väga palju kalu - on 3 kuldkala ning 3 täiskasvanud ja 2 pisikest ancistrust.

Mnjah, siin võib tekkida sedasorti probleem, et vaesed ancistrused jäävad nälga - kuldkalad panevad ilmselt nahka kõik, mis söötjast tuleb. Ancistrustele oleks hea pakkuda teistsugust toitu (põhjakalade tablette vms). Mingi lootus on, et kui seada ööpäevas 2 toidukorda ning teine neist ööseks, siis kui ruum on piisavalt pime, kuldkalad äkki magavad maha (ancistrused on öise eluviisiga ning leiavad üles).
aveq kirjutas:
Uurisin, et on müügil nt Resuni automaatsöötja ja kirjelduse järgi saab sellega anda toitu 2 x päevas. Kas seda oleks võimalik ka reguleerida vähem toitu doseerima, nt 1 x päevas või ülepäeva? Ja oskab keegi öelda, mis vahe on Resun AF-2009D ja AF-2005D mudelitel ning Resuni ja Eheimi automaattoitjatel (peale suure hinnavahe)? Ja viimaks, oskab keegi öelda, milliseid automaattoitjate mudeleid on müügil Tartu zoopoodides?
Resuni mudelite erinevuste kohta on raske öelda, pakuks et suurema numbriga on lihtsalt uuem mudel. Kui võrrelda Eheimiga, siis Eheimil on ventileerimine mis hoiab ära toidu niiskumise ja kokkukleepumise, Eheim on ka kompaktsem ning mahub ilmselt paremini ära. Resun väidab et tema söötjatel on unikaalne niiskumist ära hoidev konstruktsioon, kuid lugedes kasutajate kommentaare on niiskus probleemiks. Katki on läinud aga ka Eheimi automaatsöötjad.
Usun, et mõistlik variant on astuda Tartu Bettast läbi ning küsida, milliseid Sinu vajadustele sobivaid toitjaid neil on pakkuda.

_________________
http://akvarist.eu


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver