foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: pH digitaalne kontroller
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 03, 2005 10:45 
Akvarist

Pildid: 0
Mul nüüd siis juhtus see, et lapsed sattusid kogemata akvaariumitehnika lähedale ja CO2 kraanile ligi ja mind ennast polnud kodus :twisted:
Ühesõnaga kalad õhtuks minu tulekuks lääpas mis lääpas... Enamik ärkas hommikuks ellu, kolm skalaari kahjuks mitte.
Et see regullimine ka siuke tundeasi ja pidevalt testimine natuke hakkab väsitama :) Sealt siis nüüd huvi kaaluda digitaalse pH testri hanget.
Netist otsides tekkis palju segadust nende tööpõhimõtte ja varuosade/ainetega seoses :roll:
Kas siin keegi tegelikult kasutab automaatset mõõtjat ja oskab kosta midagi või oskab keegi kasulikku linki anda? Lisaks huvitaks siis juba ka selle seade nõelventiiliga ühendamine äkki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 03, 2005 10:50 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tsiteeri:
Lisaks huvitaks siis juba ka selle seade nõelventiiliga ühendamine äkki.

mitte et küll ise näinud oleks, aga kas see automaatika mitte magnetlülitusega ei töötanud. nöelventiiliga oleks seda vist üsna raske ühendada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 04, 2005 11:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

indrek kirjutas:
Tsiteeri:
Lisaks huvitaks siis juba ka selle seade nõelventiiliga ühendamine äkki.

mitte et küll ise näinud oleks, aga kas see automaatika mitte magnetlülitusega ei töötanud. nöelventiiliga oleks seda vist üsna raske ühendada.
Neid peaks isegi kahte tüüpi olema. Ühed,milledel jookseb CO2 läbi kontrolleri ja teised mis töötavad läbi solenoidklapi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 04, 2005 12:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Plaanisin kah kunagi sellist soetada, hiljem olin õnnelik et seda kulutust ei teinud. :) Nagu olen aru saanud on selle automaatika juures üks küllaltki kallis asi mis vajab regulaarset vahetamist andur. Kui see nätsu läheb siis saab hulga gaseeritud kalu, samuti siis kui mingil muul põhjusel CO2 mõõtmine puusse paneb. Ehk minu teada samadel juhtudel mil KH-PH suhet ei saa kasutada CO2 määramiseks ei saa ka seda riista kasutada. Säga vist omas seda riista?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 07, 2005 11:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul enav-vähem selline asi 3 kuud tiksunud ja siiani veel kalad elus.
Anduri elueaks loetakse vist aasta.
Tunze ametlik seisukoht on, et andurit annab kasutada senikaua, kuni taatlemine veel õnnestub st. näidislahuses oleva anduri puhul PH-näitu paika annab keerata. Kontrolli peaks tegema mõne kuu tagant. Samuti annab anduri eluiga pikendada kuni 2 korda, kui välja vahetada anduri sees olev vedelik.

UARU kirjutas:
Neid peaks isegi kahte tüüpi olema. Ühed,milledel jookseb CO2 läbi kontrolleri ja teised mis töötavad läbi solenoidklapi...

Sa mõtled, et kas kasutatakse tavalist 220V solenoidi või kontrolleriga samast allikast toidet saavat madalapingelist varianti? Või sain ma valesti aru?

Mumeelest need kontrollerid kõik ühesugused ja koosnevad andurist ja näitu demostreerivast karbist.
Kui tegu kontrolleri, mitte lihtsa mõõturiga, siis annab viimatinimetatud karp välja signaali, kui PH liiga kõrge on ja peale PH alanemist laseb signaali-nivoo jälle neutraalseks.
Kuidas seda signaali kasutad, see on juba iseasi. Tunzel näiteks sellised 2 varianti:
adapterja madalpinge-klapp
adapter2 ja 220V-klapp.
Ise ma kasutan 2. varianti. Kui tahad, tule vaatama :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 07, 2005 11:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen ise näinud kahte varianti: Üks näiteks selline,millel jookseb co2 läbi kontrolleri,ehk siis on sellel magnetklapp juba sisse ehitatud ja teisel,millel on eraldi solenoidi juhtimiseks väljund ehk siis välimine magnetklapp.Kuid tööpõhimõte on ju neil ikkagi üks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 07, 2005 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ohoo - ma sellist sisse-ehitatud klapiga varianti polegi kohanud veel :oops:

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis