foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2005 11:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Hmm. Mul pole põhjust Felchi teadmistes elektroonikavallast kahelda, samas olen päris palju kordi erinevatest arvutitest sirakat saanud. :? Kuidagi see pinge ometi korpusesse sai... Nii ehk naa on trafo selles kohas minu meelest õigem, ka juhul kui lugeda arvuti toiteplokk turvaliseks on veel see moment et jahutuseks tahab ta õhku keerutada ning see sumin vaevalt eriti meeldiv on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2005 11:50 
Akvarist

Pildid: 3
Tsiteeri:
Soovitan tutvuda võimsusega mida saad sel juhul kasutada - kui arvutil on hulgi ventikaid siis nende kõigi sel moel taha ühendamine on juba riskantne, rääkimata mingist põhjaküttest. Mingit impulsstoiteplokki (sealhulgas arvuti toiteplokki) ma sellisel kohal ei kasutaks - juba oma tervise huvides.

sul võib täiesti õigus olla :)
ma lihtsalt juhtisin tähelepanu, muud ei midagi.
info mõttes ainult.
kui keegi tahab traktoriga võidu sõitta, miks mittem, ma siis mainiks, et traktoril on ülekanded 6:1 jne :)
inimese enda asi, mida ta ja kuskohas kasutab.
arvuti toiteplokk võiks tõesti arvuti juurde käia, aga mine sa tea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 03, 2005 09:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Loomulikult on märkus õige. Häirefiltris on kumbagi võrgu otsa pealt skeemi maaga ühendatud konde. Need tasub välja joota. Muus mõttes on isolatsioon täiesti olemas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 08, 2005 10:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, akva koos ja kaabel sees. Mõtlesin, et ehk kellegil ka huvi lahenduse vastu.

Toiteks kasutan siiski 12V arvuti toitekat, mis ümber kohandatud vastavalt Felch'i soovitusele ning enda mõistusele. Ühesõnaga konded väljas ja juhtmepundarde asemel ainult kaks jämedama ristlõikega kaablit.

Kuna tekkis hirm seadme "sisse jäämise" ees, kui kontroller alt veab, lahendasin asja sedasi, et temp juhtimine ei toimu sujuvalt vaid kahe astmena. Max ja pool võimsust. Kaable on kahekorra ning keskel väljavõtt. Ümberlülitava releega lülitan järgi kas ühe või mõlemad kaabli pooled. Relee NC(Normally closed) otsal on siis poolvõimsus.

Midagi sellist: http://www.hot.ee/thucar/cables.bmp

Loomulikult ka täisvõimsusel ei kuumene kaabel piisavalt, et vett ülearu kuumaks ajada enda ümber. Poolel võimsusel saab rahulikult lasta kaablil kuival olla.

Arvamused teretulnud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 08, 2005 10:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Oma akva kontrollerile tegin järgneva turvalahenduse: soojenduse oma termomeeteri bimetallandur on seatud 30 kraadi peale (umbes). Kontroller hoiab 25 kraadi ja nii ta püsib kah. Aga kui midagi peaks juhtuma, lülitab bimetalltermostaat asja välja. Usalda aga kontrolli"

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 17, 2005 08:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii. Nüüdseks siis kaks nädalat kaabel kütnud. Hoiab ilusasti poolel võimsusel olles temperatuuri 24.5-25.5 kraadi piires sõltuvalt toatemperatuurist. Temperatuuri kätte saamiseks kulus omajagu aega...nii 16 tundi. Kuid sedagi poolel võimsusel toimides. Hetkel täisvõimsusel proovida pole õnnestunud, sest toite probleemid kummitavad veidi. Hetkel asendustoide mis täie mahvi jaoks jääb lahjaks.

Üles
 [ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver