Üks oluline moment veel, kuidas kaabel õiges kohas - akva põhjas püsib. Spets akvaariumi küttekaablitel on kinnituseks väikesed iminapad. Need ei ole ka päris igavesed, oleneb materjalist. Ise kunagi punusin küttekaabli suure pvc plaadi peale, sama suur nagu akva põhi. See siis esimese asjana kasti ja pinnas peale. See on täiesti ülearune jama, kui mingi suure taime kastist välja tirid ja kaabel kaasa tuleb.
Küttekaabli effekt taimedele ei ole väga tõestatud. Mul omal on kogemus kahe sama tehnika peal töötanud kastiga, millest esimene oli küttekaabliga, teine tavalise soojendusega (kaablli isolatsioon ikaldus ja kasti tühjaks tõstmine ei tundunud huvitav
) Samad taimed kasvasid neis akvades täiesti erinevalt aga ma ei tahaks seda kütte erinevusega siduda, palju teadmata asjaolusid on alati olemas.
Kaabli võimsuse kohta on kaks erinevat lähenemist:
1. Väikese võimsusega 0,1w/L pidevalt töös ja annab pinnases sellegipoolest pinnases suurema vee tsirkulatsiooni, kui looduslikes oludes tavaline.
2. Kogu küte kaabliga 0,5w/L Töötab koos termoregulaatoriga.
Päris lihtsalt mingist traadist ei ole hea seda süsteemi ehitada. Kaabli isolatsiooniga toimub vees imelikke asju, mida ei näe ette. Selline plast, mida kuival maal hiired ka ei söö, võib vees aja jooksul rabedaks muutuda. Ühelt poolt soojus, teiselt poolt vesi - isolatsioonis leke ja ongi asi otsas. Selline jama mul omal oligi, hea et madala toitepingega oli tehtud, 40v elukaid ära ei viinud.
Ohutuse ja töökindluse mõttes peaks kasutama valmis küttekaablit.