foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 22, 2012 02:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Juun 10, 2006 03:51
Postitusi: 19
Asukoht: Tallinn, Kesklinn
Ostsin endale siin Saksamaal sellise akvaariumi http://www.tetra.net/de/en/aquarien/aqu ... rettyPhoto kus oli kaasas õhupumbal töötav sisefilter ja õhupump koos voolikuga (2 meetrit). Probleem on selles, et kuna ise paigaldasin filtrit ja õhupumpa elus esimest korda, siis ei ole kindel, kas see vertikaalne tuub, mis käsnast välja tuleb, kas see peab jääma vee alla või ei tohi sinna vett sisse sattuda? Kasutasin muidugi juhendit, et komplekt kokku panna ning sisemine loogika ütles ka, et kui sellest torust tuleb õhku, siis peab see jääma ikka vee alla. Aga siis tekib mul küsimus, et miks vesi ei liigu, veepind on täiesti paigal ning torust väljub õhumulle sagedusega 1x 12 sekundi jooksul? Ei usu, et see normaalne oleks. Pealegi ei ole näha, et need mullid vette jääksid, vaid pigem kaovad nad ülespoole, seega akvavesi ise nagu hapnikku ei saakski.

Palun aitake, sest kalad ei saa hapnikku ning üks andis juba otsad..

PS Loodan väga teie abile ja mõistvale suhtumisele! (Siin Saksamaal ei osata inglise keelt mitte kuskilt, akvapoes ka mitte, seega olen oma murega täitsa üksi).


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 22, 2012 02:57 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 23, 2011 05:35
Postitusi: 251
Asukoht: Tallinn
Õhupumbast tulev peenike voolik pannakse peenema toru otsa.seade paigaldatakse nii,et swamm jääks põhja lähedale,st torude otsad jäävad ülespoole soovitavalt natuke veepinna alla,mulle peaks tulema palju,koos mullidega liigub ka vesi.Kui mulle ei tule on pump rikkis või üks torudest umbes.Pumba korrasolekut saad kontrollida nii,et paned vooliku põhja lähedale ja kui sealt kõvasti mulle tuleb on pump korras.Mullid ei saagi vette jääda ja peavad tõusma pinnale,sellega nad rikastavadki vett hapnikuga.Voolik võib ka umbes olla,seda saad visuaalselt kontrollida.
Kala suri sellepärast,et akva sisse töötamatta.Enne kalade toomist peaks akva mõnda aega tühjalt töötama.Loe teema alt esimene akvaarium.EDU

_________________
vana saga


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 22, 2012 03:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Juun 10, 2006 03:51
Postitusi: 19
Asukoht: Tallinn, Kesklinn
Enda arust tegin kõik just nii.. Arvan, et peaksin äkki voolutugevuse regulaarotit natuke näppima ja nii nagu soovitasite, testida vooliku allasuunamisega õhupumpa. Üks variant on ka see, et voolik ise on liiga pikk u. 2 meetrit, ning hapnik lihtsalt et jõua seadmest akvani nii kiiresti.

Proovin ära, loodan, et annab häid tulemusi.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver