foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 12:10 
Akvarist

Tere!
Küsimus valgustuse ehitamise koha pealt: miks kõik mässavad ise ballastide ja juhtmetega (olen ise selles teemas täielik võhik... vähemasti veel), kui on olemas valmis lambid (ma ei mõtle siin spets akvalampe)? Kas ei tuleks mõistlikum osta valmis lamp, mil juhe küljes, topid selle seina ja põleb? Valid ainult sobiva toru sinna sisse kui vaja. Kinnitad selle lambikese (või mitu) ehitatava kaane külge, reflektor taha. Kui lambi kaas toru ümber võtab liialt valgust ära siis panna kas võimsam lamp või võtta kaas ära. Neid lampe on ju mitmes välimuses, olen mõelnud kõige kitsamate peale, mis Tartu linnas saada on.
Ühesõnaga, kas selline süsteem toimiks või on mul midagi kahe silma vahele jäänud? Ainuke asi mille peale ma olen tulnud on see, et ehk see toru mida ma sinna tahaks panna, ei sobi lihtsalt kuna võib vajada teist ühendust...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 09:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Väiksesse akvaariumisse ma just nii tegingi. Key-kaubamajas müüdavad valmis lambid koos sisse ehitatud elektroonse ballastiga külge ja toimib. Valguse spektrit pole veel mõõtnud kuid igatahes vallisneeria kasvab mühinal nagu metc.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 10:46 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Jään Ivoonuga samasse nõusse, et ühi põhilisi argumente on ruumikitsikus.
Nn originaallampide korral kujuneb kaane kõrgus väga suureks.
Iseehitamise korral annab suurusjärgus 5 cm madalama kaane teha.

Kui hästitehtud nn oma kaas on ideaaljuhul 9-10 cm kõrge (arvestada tuleb ju ka üle kasti serva ulatuvat osa, et veepiir silma ei hakkaks riivama), siis nn originaallampide kasutamisel jääb kõrgus ikkagi sinna 15 cm kanti.

Visuaalselt on sellel aga juba väga suur vahe.

Maitse ja kombineerimisoskuste küsimus ka muidugi :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 11:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui naudid nokitsemist ja asjaga kiiret pole, siis ehita ikka ise. Saad teha täpselt sellise, mis vastab sinu vajadustele ja ettekujutusele. Enda purgile tegin kah nokitsemise korras kaane koos valgustusega, suutsin lambid mahutada u. 6cm kõrguse kaane alla. Aga ma viisin ballastid eraldi kambrisse, niiet kaane all on ainult torud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 05:00 
Akvarist

Tähh- aitähh!
Eks ma vaatan ja mõtlen edasi. Isemeisterdamine on tore tegevus küll, üldse ei vaidle vastu :) Aga ühe paari kuu pärast aastaseks saava tegelase kõrval ma hea meelega väga paljude pisikeste asjadega ikkagi maadlema ei hakkaks, siis on kõik sassis, saa siis aru kus pea, kus jalad ja kus juhtmed ;) Lisaks on see elekter nii keeruline värk, elektriku tütre asi teate ;) Aga kes teab, äkki mõtlen mõtlemise käigus veel ümber ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 10:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu kaane (ise tehtud, plaeksiklaasist) paksus on 4,7 cm, lambi paksus 2 cm. Lambid on "külili". Ballast sisemine, elektroonne. Tõenäoliselt pingemuundi. Lambi ja veepinna vahele jääb umbes 1 cm.
Lambid siis Key kaubamajast.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver