Tsiteeri:
See on kahjuks tõesti väga suvaline näide. Selle LEDi puhul ei saanud vähemalt mina küll aru, kas on vaja lisaks veel toide osta või mitte - see on hinna juures aga oluline. Tundub et taas kord on tegu mingi valguslaigu tekitamise lambiga ...
Ma julgen arvata, et 50W LED tekitab ikka väga korraliku valguslaigu, pigem on see võrreldav autolaterna kui taskulambiga.Kui just kusagilt elektroonikapoest ei osta eraldi LED-e, siis valmis valgustid võiks tulla juba koos toiteelektroonikaga (antud näite puhul ma ei leidnud mingit viidet, et midagi juurde oleks vaja peale pädeva elektriku teenuste). Aga see pole ka väga oluline, ka antud juhul on juba tasuvusaeg päris pikk.
Mu enda nano-merel (35L) on hetkel 10W LED-valgust peal ja seda on silma järgi vähemalt sama palju, kui andis 18W CF valgusti.
Erinevalt luminofoortorude maailmast on LED tehnoloogia üsna standardiseerimata ja areneb kiiresti. Seega efektiivsus sõltub väga palju konkreetse LED-i tüübist. Lisaks, LED-i efektiivsus sõltub palju sellest, millisel voolutugevusel ja temperatuuril ta töötab. Kui voolutugevust tõsta, siis valgust tuleb küll rohkem aga soojust veel rohkem ja kokkuvõttes LED-i efektiivsus langeb. Kui luminofoortorudel on võimsuse ja väljutatud valgushulga vahel üsna üksühene seos, siis LED-ide puhul võivad isegi sama tootja eri mudelid sama võimsuse juures valgusviljakuse osas 2x erineda. Niiet mingeid üldistatud järeldusi on väga keeruline teha ainult LED-valgusti võimsuse põhjal.
Tsiteeri:
Lisaks tekitab kangesti kahtlusi väide et LEDide soojuse eraldumine on tunduvalt väiksem.
Ei pea ta midagi nii väga väika olema, lihtsalt LED ei kiirga soojust vee suunas (nagu HID) ja seega ei küta ka vett. Tuba kütab ta ikka vastavalt oma kasutegurile.