foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Uut pumpa vaja!
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 26, 2011 10:52 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Juul 01, 2007 02:41
Postitusi: 10
Asukoht: rakvere
Mure selline, et praegune pump (Eheim II professional) (link: http://www.aquatichouse.com/FILTRATION% ... /Eheim.asp) andis mingil põhjusel otsad. Ostsin ta kunagi koos akvaariumiga ja üldiselt olin väga rahul. Tegin ta korpuse lahti ja tema elektrisüsteem on mingisse möginasse ära uputatud - seega remont on ilmselt välistatud. Põhjus, miks ülesse ütles ei tea. Üldjuhul töötas ta mul koguaeg peale öö, mil sai ta välja lükatud. Kas igapäevane sisse-välja lülitamine võib miskit paha teha?!

Vaevalt, et ka kusagil talle varuosi saan. Seega olen hakanud uue pumba (loe: filtri) peale mõtlema. Ootaks siinkohal soovitusi, et kuskohast vaadata ja mida.

Vaja oleks 250 liitrise akvaariumi jaoks ja et see oleks akvaariumiväline. Akvaariumis ei ela kalad vaid üks pisike 25cm emane (praegu mossitav) punakõrv, kes igatseb väga ringleva vee järele. Eelmine pumpas vett tunnis läbi nii tonnijagu. Pump võiks olla loomulikult vaikne ja samas ka energiasäästlik. Lisaks filtritesüsteemile võiks olla olemas ka pumbasisene soendus, et saaks vee temperatuuri reguleerida.

Teab keegi midagi pakkuda.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 10:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Jaan 12, 2009 08:49
Postitusi: 194
Pildid: 2
Asukoht: Kohila
Praegusel juhul on kõige tõenäolisem et otsad andis impeller, see tiivikutega jubin pumba korpuses. Kasulik oleks minna koos selle filtri kaanega akvaariumipoodi kus Eheimi varuosi müüakse ja proovida sinna uut impellerit või siis konsulteerida müüjaga. Eheimi varuosi peaks saama ka ürpris vanadele mudelitele. Sama lugu on ka näiteks JBL filtritega.
Filtrit ööseks välja lülitada on üpris vale tegu ja võib lõppeda halvemal juhul kalade surmaga. Nimelt filtri põhi töö teevad ära aeroobsed bakterid filtri sees ja kui filter seisma panna siis saab sealt õhk otsa ja bakterikoloonia sureb ära ja läheb käima käärimine ehk siis anaeroobne elutegevus, mille tagajärjeks on mürgised ühendid. Kilpkonnale see vast nii palju kahju ei tee kui kaladele, kuid stressi peaks tekitama küll.

Ostu soovi puhul loe siin olevat ärifoorumit

_________________
300l guraamid barbused corydorased ancistrused danio margaritatused sebra bootiad siiami vetikasööja
100l danio margaritatused otod corydoras pygmaeus bettad krevetid teod
10l danio margaritatused krevetid teod


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 11:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Loomulikult on kõige lihtsam proovida uue impelleriga aga kui see pole võimalik, saab mõõta "mootori" mähise takistust. Tester ei tohi näidata lõpmatust vaid mingit (kilo-oomidesse) jäävat takistust. Sel juhul on asi tõest impelleris. Kui aga näidatakse lõpmatust, on viga "mootoris" eneses ja vahetada tuleb just see. Enamasti saab tellida. Kasvõi "Kalakese" poest.

PS. Kui testrit pole, saab proovida ka nii et surud pistiku seinapessa ja kuulad samal ajal. Ühenduse saamisel peaks olema kuulda tasast krõpsu (säde).


Üles
 Teema pealkiri: Tänud-tänud!
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 09:01 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Juul 01, 2007 02:41
Postitusi: 10
Asukoht: rakvere
Ilmselt pean pöörduma sinna "Kalakese" poodi, kuna see tundub kõige pädevam pood. Pärnakas olen ja Pärnust otsisin ka, aga siin on Eheim`i edasimüüjaid ainult, aga kohapeal ei ole miskit. Vähemalt mina ei leidnud.

Ööseks olen välja lülitanud seetõttu, et akvaarium on magamistoas ja päris surmvaikse pumbaga siiski tegemist ei ole. Und segab ühesõnaga.

Praegu loodan igatahes, et saan ehk vana pumba tööle kuidagi-moodi, sest uued on rämedalt kallid ja mingid muud odavamad, mida olen Pärnu poodides vaatamas käinud, tunduvad ikka väga pussakad.


Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2004 03:35
Postitusi: 260
Asukoht: tallinn
See igapäevane sisse välja lülitamine kindlasti mõjub sellele filtrile halvasti.
Ja kaotab igasuguse filtri mõtte! Sellisel juhul osta juba päevaseks ajaks vett ringi ajama mingi pump..see ka kindlasti odavam!

Praeguses süsteemis see filter kindlasti ei puhasta vaid pigem mürgitab vett.

_________________
http://www.akva.ee
Lisainfo:
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 09:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
RyDos-il on õigus: igasugu seadmete pidev sisse/väljalülitamine mõjub halvasti nende elueale. Ma arvan, et ei hakka teid piinama elektroonikaloenguga sel teemal :) aga üldiselt on küll nii.
Filter aga peab töötama pidevalt sest vastasel juhul , nagu eelnevas mainiti, Sa vaid mürgitad vett. Tavaliselt muretsetakse just suht harvade elektrivõrgu katkestuste pärast - et kas ei teki jamasid filtri sisuga. Sina aga lülitad pidevalt välja...
Üldiselt on nt Eheimi välisfiltrid praktiliselt hääletud. Kui ka see ei sobi, tuleb akva mujale kolida või ikkagi harjuda tasase suminaga.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 23, 2011 02:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Aug 23, 2011 10:48
Postitusi: 11
Asukoht: Eesti, Raplamaa, Rapla
Ma ükskord unustasin peale pumba puhastamist pumba mootori sisse lülitada ja botia modesta puges pumba torust sisse ning seal ta kükitas päeva-kaks kuni kuni lõpuks üles leidsin:D :D

_________________
75l Juwel akaarium koos mingi massiivse põhjakoristajaga.Juwel pump koos filtritega.


Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver