foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 46 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2005 02:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

OK asi põhimõtteliselt selge aga nüüd selline küsimus, et kui palju se laavakivi maksab ja kust võiks viljandi lähedalt saada?
Läksin poest küsima vaatasid sellise näoga otsa, et mida sa oma arust nüüd tahad :? ja kas se laavakivi võib poes mõne teise nime all kah olla? filtri svamme oli kah mõni aga valik ikka nalja oma rohkem.

Peab vist elu kohta muutma :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 27, 2005 12:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

UARU kirjutas:
Bakteritele peab ka nats jämedamat toitainet jääma. Tean juhust Tallinna Heitveepuhastus jaamast,kus uute eelpuhastusseadmete käiku laskmisega Terved bakteribasseinid nälga surid.

Ma võin asjast valesti aru saada, aga minu meelest on bakterite toit ammoniaak ja nitrit, mitte kala kaka ja kõdunevad taimeosad iseenesest. Ega bakterid pole kalad, et mitmekesist toitu tahavad. Anna ainult ammoniaaki.
Seega, mis mõtet on bakteriaalsesse filtrisse (laavakivi, makaronid või keramsiit) sodi lasta? Ummistab ära ja raskem puhastada kui svammi või vatiini. Muidugi on baktereid ka svammis ja vatiinis, aga need on lihtsalt lisaks tegelikule biofiltrile.
Parandage, kui asi nii ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 27, 2005 01:46 
Administraator
Kasutaja avatar

jäätmed lagunevad omakorda ammoniaagiks...sealt ka see bakteritoit

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 27, 2005 05:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nojah, aga ega ei pea ju ootama jääma, kuni jäätmed filtris lagunema hakkavad. Minu point oli selles, et neid jäätmeid ei peaks vägisi biofiltrisse laskma, vatiin võiks ikka enne biofiltrit olla. Svammi ja vatiini puhastamisega eemaldame kõik jäätmed juba enne lõplikku lagunemist, vees on ammoniaaki ju küll ilma nendetagi.
Keegi lihtsalt väitis, et seda paksu peaks bakteritele ka jätma, et muidu surevad bakterid ära. Kui vees enam ammoniaaki ei ole ja bakterid ära surevad, siis pole see ju halb tagajärg vaid hea eeltingimus.

Muidugi võib igaüks ise panna filtrid niisugusesse järjekorda nagu tahab, ma lihtsalt tahan loogilisi argumente minu väite ebatõesuse kohta. Et põhimõtteliselt, kuidas oleks parem/õigem/lihtsam?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 27, 2005 07:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei tea kuidas seal veepuhastus jaamades bakteritega on , aga heades akvaariumi filtrites püütakse luua looduslikku isepuhastusvõimet.
Töötatakse selle suunas et oleks rohkem silmailu ja vähem sebimist. Pideva puhastamise asemel jäätmed lagundatakse ja tekitatakse erinevate bakterite vahel toiduahel, mille vähekahjulikud lõpp-produktid me veevahetusega normis hoiame . Selline süsteem eeldab ,aga ka piisavalt substraadi pinda ja et filrti eri osad on ka tasakaalus. Akva liitrite ja kanistri mahu suhe peaks kindlasti paigas olema, isevalmistamisel tasub siis spikerdada filtritootiatelt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 09:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

HMM ikka küsimus, et kui palju se LAAVAKIVI maksab ja kas teda võib poes mõne teise nime all esineda :oops: :!:
Sama nime juhtusin lugema Ehitus Servicest kas võib tegemist olla sama materjaliga :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Näiteks Ehitusmarketis
(670307 LAAVAKIVI 3KG tk. 109.00 kr ) Kas võib olla näiteks sama asi :oops: Äärmiselt loll küsimus teistele aga mul probleem et ei leia kuskilt seda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 09:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Sellist asja ma hästi ei riskiks ehitusmaterjalide poest osta sest ma pole sugugi veendunud et seal ehtne laavakivi on. Kalapoodides on seda aga küll müüa, ise vist kunagi ostsin Sõpruse pst. poest Hydori oma, midagi sellist: http://www.seapets.co.uk/product-detail ... 50472.html
Aga laavakivi pole asi milleta hakkama ei saaks. Mul oli selle asemel pikka aega tavaline kruus filtris ja kõik pelas. On's teil tõesti nii suured bakterikolooniad mis teisiti ära ei mahu kui laavakivisse? ;) Bakterikoloonia suurus sõltub ju otseselt toidu ehk siis tekkivate jääkainete hulgast, mitte sellest kui palju neil ruumi oleks paljuneda. Seepärast soovitataksegi mitte lisada akvasse kalu korraga rohkem juurde kui 25% juba olemasolevatest elanikest et bakterikoloonia jõuaks jääkide lisandumisele vastavalt kasvada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Siin jäi jah jutt kuidagi ekslikult laava kivi külge kinni. Ega vahet ei ole eriti, mis kivi on ,aga selleks ettenähtud substraadid on hea boorse struktuuriga ja võrreldes tavalise kiviga on ta pinnalaotus tohutu ja peale loputust jääb suur osa bakterikolooniast puutumata. Muidugi huvitav , mida see ehitusmaterjalide oma endast kujutab. Ise ei tahaks hästi proovima hakata...

Viimati muutis heix, Reede Jaan 28, 2005 11:54, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

JA siia juurde veel,et kui võimas peab olema pumba läbi jooks kui akvaarium on 200L. Minu loogika järgi peaks läbi käima tunnis kaks kuni kolm akvaariumi täit :oops: see teeb siis mingi 500l/h peaks piisama.
Või olen ma millestki valesti aru saaanud :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 12:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Uus kirjutas:
JA siia juurde veel,et kui võimas peab olema pumba läbi jooks kui akvaarium on 200L. Minu loogika järgi peaks läbi käima tunnis kaks kuni kolm akvaariumi täit :oops: see teeb siis mingi 500l/h peaks piisama.
Või olen ma millestki valesti aru saaanud :roll:
Kui nii öelda keskmisi kalu pead siis peaks sellest piisama jah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 05:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

heix kirjutas:
Muidugi huvitav , mida see ehitusmaterjalide oma endast kujutab. Ise ei tahask hästi proovima hakata...

Pakun, et see kivi on mõeldud kasutamiseks gaasigrillis (endal grill ja selle täiteks kasutatakse laavakivi). Kui keegi soovib testida siis võin mõne peotäie kasutamata kive loovutada teaduse nimel.... :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 08:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Uus kirjutas:

Eheimi mõõdupuu järgi on piisav , ise siiski alla 3x200=600 l/h ei võtaks. Paistab et Eheim kasutab pisemate akvaariumite-filtrite juures kah kordajat 3 (ntx Eheimi kanisterfiltrid 2231, 2222), suuremate juures aga pisemat kordajat. Muide, filtri enda veekeerutamisvõime on enamasti madalam kui pumba oma.

Viimati muutis Rein, Reede Jaan 28, 2005 11:09, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Uus kirjutas:
Paistab et Eheim kasutab pisemate akvaariumite-filtrite juures kah kordajat 3 (ntx 2231, 2222), suuremate juures aga pisemat kordajat.
Mh...no mitte miskit ei taippa...? Mis pärast on lihtne asi nii keeruliseks vaja ajada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2005 10:46 
Moderator
Kasutaja avatar

UARU kirjutas:
Mh...no mitte miskit ei taippa...? Mis pärast on lihtne asi nii keeruliseks vaja ajada?

Mina jälle ei saa aru kas tõesti kahe arvu korrutamine on Sinu meelest keeruline, või Sa ei mõista et enamasti peetakse normiks akva vett 3-5 korda tunnis läbi filtri keerutada kuid Eheim arvab et tema suuremate kanisterfiltritega pole niipalju tarvis, või on tahtmine lihtsalt ilkuda?

Üles
 [ 46 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver