Mul eile oli selline kentsakas juhus, et avastasin noore, ca 6 cm pikkuse põhjakala Synodontise oma Juwel Rio 180 originaalfiltri ülaosast, filtrivati pealt, hullamas. Arusaamatuks jääb, kuidas ta sinna sai? Põhjasubstraadi ja filtrikasti vahele jääb mul väike pilu, st kruus ei ole filtrikasti seinani ja nurgast armastab kala ka filtrikasti all käia, kuid kuidas ta filtri sisemusse, seal hulgas veel üles välja pääseb? Filter ise on svamme ja Cirax-i karpe täis. Siiani olin ka arvanud, et filtrikastil peaks põhi all olema. Isegi kui oleks kast alt lahti, siis filtermaterjal on kahe korpusena ju tihedalt sees.
Pärast seda, kui nägin kala seal filtri pilude vahel toimetamas, ootasin rahulikult ja jälgisin, kas ta ise ka välja tuleb. Mõne aja pärast tuligi ta filtrikasti alt taas välja. Kuna kala selline harrastus teeb mind rahutuks, kuhjasin filterkasti ümber suurema koguse kruusa, mida Syno väiksena ei jaksa laiali kühveldada ja suurena ta sinna alla enam ei mahu. Pika jutu lõpuks konkreetne küsimus: kas kellegil on Juwel filtrite ehitusest lähtuvalt ideid, kuidas kala filtrikastile alt lähenedes filtri ülaossa, st filtrivati peale võiks jõuda? _________________ 4x Melanotaenia Boesemani, 3x M. Lacustris, 3x M. Parkinsoni, 2x M. Herbertaxelrodi
|