foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2011 10:13 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Dets 09, 2010 09:34
Postitusi: 86
Asukoht: Tartu
Lugesin siin foorumis, et välisfiltri imitorule võiks veepinnast allapoole teha avarii ja suure uputuse vältimiseks väike auk. Sealt tõmbab avarii korral siis pump lisaõhku ja vett ei ime ( pump läheb ilmselt hingusele ). Kui suur peaks see auk JBL 1500 Profi korral olema ???


Üles
 Teema pealkiri: Auk torusse
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2011 01:31 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Mär 03, 2009 10:18
Postitusi: 77
Pildid: 4
Asukoht: L-Virumaa
Tere. Miks Sa arvad, et mingi avarii võiks juhtuda. Kui voolikute ühendused ei leki ja kaane tihend ja kaas on korralikult paigas, on üsna ebatõenäoline, et midagi hullu võiks juhtuda. Keegi ei ostaks ju seda asja, kui koos suhteliselt kalli asjandusega saad poest kaasa teadmise, et mingil hetkel ujutad oma elamise ja naabrid üle. Ennetama peaks kõikvõimalike mehhaaniliste vigastuste tekkimist. Kui aga väga soovid seda auku teha, siis on kindlasti mingi kaval matemaatiline valem olemas augu läbimõõdu arvutamiseks. Saab ka ilma valemitta.
Võta filtrist välja švamm ja vatt, et pumba tootlikkus oleks võimalikult suur. Tee veepiiri alla torusse väike auk. Ära tee auku liiga veepiiri lähedale, sest vesi aurustub ja kui jääd hiljaks vee lisamisega, võib pump kuivale jääda. Pane pump tööle ja tõsta tehtud auk veidike veest välja. Kui pump koos õhuga ka vett ülesse tõmbab, on auk liiga väike. Tee auk veidi suuremaks ja korda katset seni, kuni pump tõmbab ainult õhku. Nüüd on auk turvaliselt suur. Kui mõni Su põlisasukatest sellest august läbi mahub, on oht et Sa teda enne järgmist filtri hooldust ei näe.
Loodan, et oli abi mu jutust.
Rahulikku und.

_________________
400l, Eheim2028, Eheim2224, sooj. Eheim 150W, taimed ja vikerkalad


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver