foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: akvariumi taust..
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 03:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

hmm, kuidas kinnitada seda 240l akvale hästi. Panin küll igati püüdlikult, kuid jäid ikka need mullid ning nii on kole :(. Olen kuulnud toiduõliga ennem klaasi kokku teha. Mis teie arvate ? Soovitage mõndasi nippe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 03:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

mulle aetakse välja kõvakaanelise raamatu servaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 04:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mannu kirjutas:
mulle aetakse välja kõvakaanelise raamatu servaga.
Saab ka jõulurallil miinusesse läinud krediitkaardiga.Toiduõliga ei soovita mässama hakata,läheb mingi aja pärast roiskuma.Niisutamiseks parem on tavaline vesi,millele natuke klaasipuhastus vahendit sisse segatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 04:16 
Moderator
Kasutaja avatar

http://www.seritek.ee/ , SIRBUKA OÜ

Pirni 12, 10617, Tallinn sellistest kohtadest v6ib saada spaatleid millega kleebitakse kilesid soovitan jäika spaatlit

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 04:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

taustakile kleepimiseks peab minema spaaklit ostma? :shock:
aga kui aega ja raha kuhugi panna pole,võib ka nii :roll:

Üles
 Teema pealkiri: teip
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 04:31 
pane teibiga ja väljapoole

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 04:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seda teemat on varemgi olnud, otsi väheke!

Üles
 Teema pealkiri: Re: teip
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2005 11:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

silverkoit kirjutas:
pane teibiga ja väljapoole

Väljapoole ikka, kunagi keegi hakkas sissepoole panema, aga ennem sai siit ,,targaks''

Üles
 Teema pealkiri: Re: teip
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2005 11:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

heix kirjutas:
Väljapoole ikka, kunagi keegi hakkas sissepoole panema, aga ennem sai siit ,,targaks''

Mul oli ka kunagi alguses mõte panna liimkile (mida mööblikatteks kasutatakse) akvasse sissepoole. Ehkki ma nii ei teinud, ei saa ma praegu aru, miks seda teha ei oleks võinud? See kile on päris hea liimimisomadusetaga ja kuni vesi kile ja klaasi vahele ei lähe ei tohiks kile ka lahti tulla. Idee oli taustakile enne klaasi peale liimida ja siis klaasid kastiks kokku liimida nii, et silikoon oleks kile servad ära katnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2005 11:42 
Moderator
Kasutaja avatar

kleepida sissepoole v6ib kyll, sest suuremad kiled kleebitaksegi veega kus on isegi tilk seepi sees. kui kuivalt kleebid siis oleks m6tekas pärast kuumapuhuriga servad yle lasta, aga kui märjalt siis oleks hea kui ta mingi aja seisaks kuna sinna v6ivad m6ned mullid jääda, seega vesi aurustub läbi kile välja, aga kui kuivalt siis jäävad 6humullid ja need sinna ka jäävad.nii et edu kleepiatele:) ja kui kile juba seal klaasi kyljes kinni on siis ei tee se vesi talle kyll enam midagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2005 12:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Uhage aga igasugu liimkilesid tont teab mis liimiga akvasse või kinnitage seebiveega kilesid sissepoole, pärst siis tore mõistatada miks kalad surevad ja taimedega miskit imelikku toimub. Et kinnitad ääred veekindlalt - tore. Aga mis siis kui toksad hiljem kogemata kile katki või teeb seda mõni agressiivsem akva elanik? Siis on vesi vahel ja jama küllaga.

Viimati muutis Rein, Reede Jaan 14, 2005 12:36, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2005 12:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina kah ei taipa miks pagana pärast seda sissepoole peaks liimima? Kas matt-klaasist oma akvasi ehitate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2005 01:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Wau, wau, kui tigedaks kõik läksid. Kas meil on nüüd kombeks küsija suu pihta lööma hakata selle asemel, et küsimusele vastata? Kui oli loll küsimus ja vastata ei taha, siis ei pea ju.

Sellised kiled, millel on pilt ja liim ühel pool, on kallimad, kui tavalised ehituspoodides müüdavad kiled, millel on pilt ühel pool ja liim teisel pool. Viimast ei saa akva väljapoole liimida, pilt on näha ikkagi ainult siis, kui sissepoole liimida. Kuna kile peaks olema vett mitte läbi laskev, siis oli mul minuarust põhjendatult normaalne idee liimida kile akva sisse.
Et ma polnud siiski päris kindel, et see on ikka õige tegu, siis ma nii ei teinud, aga küsimus jäi ikkagi vastamata, et miks see oleks olnud halb idee? Kui vastus on, et liim kile taga on kahjulik ja kuidagi ikkagi eritub vette kahjulikke aineid, siis on ju selge. Aga kui see on ka ainus põhjus, siis taandub idee probleem ju liimi kahjulikkusele mitte idee lollusele. Kas te olete aga kindlad, et see liim ikka tuleb sellest veekindlast kilest läbi, kui kile servad silikooniga katta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2005 01:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
KLM kirjutas:
Wau, wau, kui tigedaks kõik läksid. Kas meil on nüüd kombeks küsija suu pihta lööma hakata selle asemel, et küsimusele vastata? Kui oli loll küsimus ja vastata ei taha, siis ei pea ju.

No pisut torisesin seepärast et mrst nii kindlameelselt asja soovitas ja lisaks veel pakkus seebiga akvas kile liimimist, mingit tigedust siin küll polnud. Lisaks veel kuumapuhuriga akva kallale minek - ma poleks küll nii veendunud et see hea mõte on.
KLM kirjutas:
Aga kui see on ka ainus põhjus, siis taandub idee probleem ju liimi kahjulikkusele mitte idee lollusele. Kas te olete aga kindlad, et see liim ikka tuleb sellest veekindlast kilest läbi, kui kile servad silikooniga katta?

Osaliselt juba vastasin ju - suudad Sa garanteerida et see kile katki ei lähe nii et vesi ja liim kokku puutuvad? Ja kas see liim on kahjulik või ei tea ilmselt keegi kuna see pole akvasse pistmiseks mõeldud, akva pole aga see koht kus tahaks seda katseliselt kindlaks teha.
Veel. Ilmselt tuleks seda sissepoole pandud kilet siis ka regulaarselt puhastada, kuidas seda ette kujutate? Kardan et sellised kiled nühkimisele eriti vastu ei pea...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2005 01:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

A kleebi see kile teise klaasi peale ja pane akva taha. Siis saad vajadusel, või kui ära tüütab, vahetada ka :)

Üles
 [ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver