Tere
Olen tulevane akvaariumipidaja. Tahan oma elutuppa korralikku silmailu organiseerida. Olen paar nädalat ennast interneti kaudu harinud ja ka minevikus akvaariumit pidanud aga asjatundjaks ma ennast kaugeltki ei pea. Akva kasti ja kaane ehitan ise ja kasti suurus tuleb u 1500x600x500 (tulenevalt tuppa sobivusest). Kalade ja sisu osas ootab põhjalikum mõttetöö veel ees.
Küsimus tekkis seoses filtrisüsteemiga. Mulle on sümpaatseks saanud (ei tea kas õigustatult) Eheimi firma valikud:
1) EHEIM Thermo filter professionel II 2128 - 253 EUR ilma
mediata
2) EHEIM professionel Thermofilter 2329 Wet/Dry - 260 EUR mingi media on kaasas
3) EHEIM professionel II 2028 Special edition - 200 EUR Special seisneb selles -
With the filter you get the complete filter material (EHFIMECH and SUBSTRATpro) and the Installation kit one and two Mis on see installation kit!? kas seda on teistele kah juurde vaja?
4) EHEIM professionel 2229 intervall Wet/Dry - 230 EUR Kuulsin, et luriseb, kas vastab tõele!? Sellel kah mingi media kaasas
http://www.aquaristikshop.comEsimesed kaks on koos soojendusega, teistele vaja juurde osta. See 260 EUR on üsna südamerabanduse lähedane hind aga kvaliteedis ja kasutusmugavuses kah ei tahaks järele anda. Need on kõik mõeldud kuni 600L, väiksem filtriklass (ka hinnaklass) on kuni 350L. Kuna minul tuleb liitreid sinna 350 piirimaile või natuke üle, kas siis on üldse õigustatud suurema filtri valimine?
Igatahes oleks äärmiselt meeldiv saada asjatundjate kommentaare ja kriitikat. Ka muid tähelepanekuid.
PS: kas on veel mõni
must have, mida sealt poest tasub osta. Kas tasub üldse sealt poest osta?