foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Filtri kasutamisjuhend
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 15, 2010 01:06 
Akvarist

Liitunud: Reede Apr 23, 2010 09:01
Postitusi: 2
Asukoht: Tallinn
Kuna poes müüdaval ostetud filtril ei ole kaasas ei eesti ega inglise keelset kasutusjuhendit ja antud foorumis 13 lk hulgas ka sobivat teemat ei avastanud, siis oleks väga tänulik, kui keegi seletaks mulle mõned asjad seoses esmakordse filtri asetamisega klaasakvaariumi, et mida peaksin teadma.

Filtriks sai ostetud fan mikro plus filter (aquael). Filtri panin kokku, kuid küsimus on, mis asi on see läbipaistev voolik, mille ühes otsas käib otsik (otsik mille saad lahti ja kinni keerata), milleks see vajalik? Kas see oleks soovitav lahti jätta või kinni keerata, aru olen saanud et see voolik otsikuga peab jääma akvast välja? Kas esmakordsel kasutamisel peaks filtri laskma ka vee alt läbi, puhastama või mida iganes tegema või võib kohe akvaariumivette panna? Kas filter tuleks asetada akvaariumi enne kui asukad, et laskma tal natuke töötada ja alles siis asukad, asukad siis kui filter ei ole vooluvõrgu ja nii kui asukad sees, taas filter omadega vooluvõrku. Minu akva asukad filtrit ei vaja (ei ole kalad), ostetud sai, et vesi kauem puhtana püsiks ja asukatel vähe parem väljavaade oleks ja minu süda rahul, kui neil hea, siis ka minul hea :) Jään nüüd vastukaja pingsilmi ootama, filter tahaks juba oma tööd teha:)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 15, 2010 01:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Mär 26, 2009 11:48
Postitusi: 153
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn - Liivalaia
Läbipaistev voolik on vee aereerimiseks,sealtkaudu puhub voolule mullikesi sisse. Esmakordsel kasutamisel ei ole täheldanud erilist vajadust mingit suurpuhastust sees teha,üleni kraanivees või vanas akvavees võib tal muidugi veidi töötada lasta. Hilisemalt akvaariumisse pannes endal kindlam tunne. Kui küsida tohib,siis kes seal akvas elavad? Filter ju mõeldud suhteliselt pisikestele akvadele? Abiks tuleks ka mõne bakterikultuuri-filterstarti kasutamine filtri sissetöötamiseks. Eks ta ikka varem pannakse,kui elanikud,aga see ei tähenda,et toimivasse akvasse filtrit sisse panna ei tohi.

Loodetavasti sai piisavalt ammendav vastus.

_________________
500;200;110;70;2x35;2x25;8 L-Vikerkalad, Erinevad sägad, Axolotlid, Bettad, Gupid, L181, L104


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 15, 2010 08:05 
Akvarist

Liitunud: Reede Apr 23, 2010 09:01
Postitusi: 2
Asukoht: Tallinn
Täname vastuse eest, nüüd vähemalt ei ole filtri voolik pinnuks silmas teadmatusest:), see häiris tõega. Akvaarium tõesti väike 30-35 liitrit, asukateks on 2 Xenopus laevist, tean tean võiks suurem akva olla, olengi otsingul, kuid seniks peab läbi ajama sellega mis on. Kogun raha suurema ja parema ostuks. Vahepeal mõtlesin, et ostaks kasutatud suurema, kuid siiski parem kogun ja ostan tutika ilma kriimuta:D. Tahaks neile parimast parimat kodu ja varustust :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 15, 2010 09:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Manual


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 16, 2010 12:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Mõttetu offtopic kustutatud. Tegemist on siiski akvaristikafoorumiga ning katsume jääda viisakaks, eks. Panen selle teema edasise läbustamise vältimiseks lukku, teemaalgataja ilmselt sai vajaliku info.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver