Igatahes sai siin mässatud ja proovitud. Minu tulemused on sellised, et selle kondeka vahetamisega silmnähtavat erinevust ei saavutanud. Minu 18W T8 torusid pani enamvähem sama heledalt kui magnetilise ballastiga, põlema 24W säästupirni elektroonika. Ka 20W säästulambi elektroonika pani silmaga vaadates sama heledalt põlema, kuigi fotokaga mõõtes tuli ühe nõksu võrra madalam tulemus (fikseeritud säriga tuli ava 6,3 asemel 5,6). Endal jäi lõpuks nelja toru toitma üks 24W ja kolm 20W ballasti. Seega toru nimiväärtusest väiksemat säästulambi ballasti ma küll ei soovitkas, vähemalt T8 torude puhul mitte.
20W Leelite lambi hinnaks espakist kliendiallahindlusega tuli 3.20€ ehk 50 eeku. Kusagil nii võimast lampi ma odavamalt ei näinud. 24W tuli juba 4.20€ ehk 65 eeku. Nelja toru peale tuli mul kokku 13.80€ VS
30€ või
44€ kui oleks poest ostnud(lülitatakse lampe kahes grupis).
PS kogu see heleduse mõõtmine oli mul suhteliselt subjektiivne nii et mingeid kindlaid järeldusi ei maksa teha.
Kõik neli mahtusid ühte väiksesse karpi kokku, tänu kuumaliimile. Karbis nii kuumaks ei lähe, et kuumaliim lahti sulaks.
Kaas tagantvaates, juhtmed tõmbasin hiljem kokku.
Hetkel on reflektoriks teibiga kinnitatud foolium.
Akvaarium on teist nädalat töös, loodetavasti saab ilma suuremate vetikapuhanguteta hakkama. Akva taha on veel vaja ära panna nn sinine taust mis varjaks juhtmed ja voolikud ära.