foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: küsimus co2 kohta...
PostitusPostitatud: Reede Apr 23, 2010 06:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Dets 20, 2009 03:15
Postitusi: 128
Pildid: 2
Asukoht: Pärnu
sai siis pärmimeetodil co2 käima pandud... uurisin mis ma uurisin aga õiget vastust ma kuskilt ei leidnud... kast on 96l...co2 tuleb läbi õhukivi...
siit siis küsimus: kui palju mulle on normaalne, et seal kivist korraga tuleb...ei taha nagu kalu teise ilma saata... hetkel tuleb ühtlane,tihe väikeste mullide rida .... kui pika aja tagant Ph muutub? mis ajalise intervalliga on PH muutumist mõtekas mõõta,et õigel ajal jaole saada,kui liiga jamaks asi kisub.... hetkel enne co2 lisamist oli ph 8 ja kh 15 (sera tilga-testid)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 24, 2010 10:04 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mär 22, 2004 08:05
Postitusi: 585
Asukoht: Tartu
Pärmipudeliga on üsna raske kalu teise ilma saata. Kusagil 20ppm-i loetakse optimaalseks CO2-e tasemeks, sinul on 4.5, mis on veapiires sama hea, kui mitte midagi (st. ilma pärmitamiseta on sama tulemus umbes). Sera pH test on sammuga 0.5, mis teeb CO2-e taseme määramise üsna ebatäpseks. Soovitan õhukivi asendada kellaga, saad stabiilsema tulemuse sõltumata sellest, palju mulle tuleb (sul pole CO2-e tekkimise kiirust kuidagi reguleerida). Paras pindala võiks olla 2x 1.5L plastpudeli põhja.

_________________
54L kollaseid tigusid roheluses


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2010 07:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Mai 21, 2007 03:13
Postitusi: 966
Asukoht: Tallinn, Lasnamäe/ Pärnu
tv kirjutas:
Pärmipudeliga on üsna raske kalu teise ilma saata


Pole seal rasket midagi, mul oli kunagi 70 l kast milles millel CO2 oli pärmi pudeliga ja lahustasin toda õhukiviga. Esialgu panin õhukivi kohe üsna põhja..varsti oli co2 tasemeks ~100ppm, paar Barbus Tetrazona´d sinna nahka läksidki (10 pealisest karjast 8 suutsin kiire tegutsemisega päästa).

Tookord tuli mull õhukivist katkendlikult, umbes iga 1-2 sekundi tagant sekundiline mullirida. Niiet sinul on mullirida pidev, tasub asjal kindlasti silma peal hoida

Asja saad regulida õhukivi kõrguse muutmisega. Aga jah parem on teha mingisugune lahustamise seadeldis...saad väheke stabiilsema tulemuse.

Muide eile leidsin eriti vinge vidina, millest hea kella teha. Too oli läbipaistev plastikust pokaal (mingi ühekordseks kasutamiseks mõeldud värk). Kui tollel jalg maha lõigata, lõiatud jala otsa voolik ajada ja too tagurpidi vette pista, saab kena, vees peaaegu märkamatu lahustaja. Kui aega saan, siis proovin ära ja panen pildi ka, et näha millega täpsemalt tegu :wink: ehk tuleb kellegil veel hea idee kudamoodi asja täiustada.

_________________
15l Nano


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2010 08:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Dets 20, 2009 03:15
Postitusi: 128
Pildid: 2
Asukoht: Pärnu
peab üritama ka mingi kella värgi aretad,mis väga silma häirima ei jää,
(To: Karl - huvitav idee,andis mõtteainet,mida kasutada saaks..) kuna õhukivi ei mullita enam miskipärast,voolik niisama vette panna tulevad mullid mingi iga ca 10 sekundi tagant,aga läbi õhukivi ei tule üldse miskipärast...õhukivi ise toimib ilusti(ei olnud väga raske läbi puhuda) arvatavasti vist pärmipudelil kuskil õhuleke,ja surub õhu kergemini läbipääsetavast kohast välja...aga kellana ma võiks ju kasutada seda topsikut mis CO2 start komplektis on ...kunagi sai ostetud... lihtsalt tablettide asemel toodab sinna sisse co2 pärmipudel...


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver