foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 07:36 
Akvarist

Tere!

Soetasin endale paar kuud kasutatud 180l akvaariumi. Panin filtri nurka silikooniga kinni(ülemine filtri äär on vastu plastikut juba) panin kivid ja vee sisse ning avastasin, et pealmine kaas ei mahu peale, lamp läheb vastu filtrit. Keskelt on umbes 1-2 cm üleval kaas. Mida tegema peaksin? Ei tahaks enam vett välja ka võtta, et filter uuesti panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 07:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Enamasti käib filter ju iminappadega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 07:56 
Akvarist

alguses oli filter teisel pool nurgas, kuid ma tahtsin teisele poole tõsta, et nii väga ei paistaks. Arvasin ka, et on iminapadega kinni, aga ei tahtnud üldse küljest tulla, isegi kui ziletti vahele lükkasin. Lõpuks sain kuidagi küljest selle filtri, zilettiga läbi lõigates need liimikohad. Küsisin siis poest iminappasid, et filtrit kinnitada, müüja ütles, et juweli filtrid pannakse silikoniga kinni, ostsin siis selle ja panin ära, pidin veel 24h ootama, enne kui vee tohtisin sisse valada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 09:53 
Akvarist

põhimõtteliselt peaks filter ära mahtuma kui enne mahtus. Omaette asi kui jätsid filtri alla juba natuke põhja materjali ja ta ei saanud enam nii põhja lähedale kui enne =/ minu 160L kastil oli vist põhja ja filtri vahel 0,5cm ainult ruumi kui sedagi.

54L | kuldkala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 10:29 
Akvarist

Filter mahuks ilusti ära kui ma natuke targem oleks olnud ja enne liimima hakkamist proovinud oleks kas kaane ka peale saab panna. Aga kahjuks jäi mul see proovimine tegemata ja suures tuhinas liimisin filtri ära juba...mingi 4-5cm oleks veel ruumi olnud alla poole liimida. Aga nüüd olen juba mingeid aineid sisse pannud, et vesi kiiremini tööle läheks ja 2 päeva on vesi sees olnud juba, et ei tahaks uuesti vett välja võtta ja seda silikooni kinnitust lõhkuma hakata. Võibolla loll küsimus, aga kas ma tohiks näiteks filtri ülemisse äärde 1cm suuruse augu lihvida või lõigata või saagida :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 10:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Juweli filtrit pole küll näinud aga üldiselt ei tohi filtri hermeetilisust rikkuda. Kui lampi nihutada ei anna, jääb vaid filtri liigutamine. See pole raske - vee paned seniks kasvõi vanni (mina panin kui oli vaja akvaariumit nihutada).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 11:20 
Moderator

Pildid: 10
timokuus kirjutas:
kas ma tohiks näiteks filtri ülemisse äärde 1cm suuruse augu lihvida või lõigata või saagida :?

Minu mäletamist mööda see Juweli must kobakas on nn raam, millel siis üleval otsas kamm, mille vahelt vesi langeb läbi filtrisvammide ja põhjas siis pump, mis uuesti sealt kobakast vee akvasse pumpab. Lisaks käib sinna sisse ka soojenduspulk.

Kui tahad seda raami nüüd natuke lühemaks lõigata, siis see ei tohiks nüüd küll mingit mõju avaldada filtri tööle.
Kui see kobakas sai liiga kõrgele liimitud, siis pigem vaata, kas ikka pump saab piisavalt vett ülevalt peale

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 29, 2010 01:40 
Akvarist

mõtlesin, et võtan pigem selle töö ikka ette, et vesi uuesti välja ja liimin natuke madalamale, sest see võre kust vist vesi peaks sisse minema, on umbes 0.7cm vee all ainult. Kui palju ta tegelikult peaks olema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 29, 2010 11:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on filteri küljepealsed võred ikka minimaalselt 90% vee all. Pump tõmbab vett läbi küljedel olevate võrede ja filter peamiselt just pinnalt, mis siis läbib valge vati ja kõik muud filtrid. Külgedel olevad augud lähevad otse pumpa, ülevalt tulev liigub läbi filtrimaterjalide ja siis alt pumpa, kus ta küljelt tuleva veega koos uuesti ringlusse paisatakse. See võre peab olema peaaegu täiesti vee all. Mingi 0,7 (!!!) cm on vähe! Su filter ei saa midagi kättegi nii, mida filtreerida.

Kanguta aga filterikast uuesti lahti ja pane täiesti põhja. Sa ei kalla akvaariumit ka ju ääreni vett täis, natuke peab ikka üles ruumi jääma, eriti kui valgustoru veel filtri kohale ulatab (mul 240L Juwel). Mina kangutasin ka oma filterikasti vabatahtlikult lahti aga ma ei liimind teda enam kinni. Ta püsib ilusti liikumatult ka ilma silikoonita. Lihtsam on teda ka puhastada kui saan korraga terve filtrikasti välja tõsta. Paigal hoidmiseks on ka muid mooduseid, piisab kui sead filtri laiema külje vastu mõne puurondi või suurema kivi ja ei liigu ta sul kuskile (minul ei ole mingit toetust filtrikastil ja ei liigu ta ringi, ei ole mingeid vahesid kuskil klaasi ja kasti vahel, kõik tip-top).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 29, 2010 02:26 
Akvarist

Hakkangi varsti tegelema selle filtri lahtikangutamisega. Vee lasin sisse laupäeval ja olen biostarterit pannud iga päev. Kui ma nüüd võtan vee välja, ära ei vala, vaid hoian anumates ja kui filter õige koha peal, kas siis võin sama vee sisse tagasi panna? Mulle on minimaalselt alles jäänud vette.

Üles
 Teema pealkiri: Kaas ei mahu peale
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 29, 2010 02:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Võid ikka sama vee tagasi kallata. Kui vesi kauemaks hoiunõusse jääb, siis soovitaks panna mullitaja sisse, mis vett veidi liigutaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 29, 2010 03:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

OT - minu juweli must kobakas tõmbab vee alt sisse ja laseb ülevalt välja..??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 29, 2010 03:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Loe Juweli filterpumba manuali: http://www.juwel-aquarium.de/data/Pdf/g ... System.pdf

Lehel nr 2 on ära toodud ilusti ka joonis, kuidas Juweli filter töötab. Ta võtab vett kahest kohast: küljelt ja ülevalt (need on need "võred"). Küljelt võredest läbi tulev vesi ei läbi filtrisvamme, see tõmmatakse nn laia "torru" (mille ülemisse otsa sa paigutad pumba), mida üleval otsas asuva pumba poolt puhastamata läbi tõmmatakse ja puhutakse ringlusse tagasi. Ülevalt võrest läbi tulev vesi läbib kõik vatid ja filtrisvammid ning tõmmatakse ülevalt poolt alla, põhjas on augud, mis suunavad svammidest läbi käinud vee samasse "torru", kust tuleb küljelt vesi, mida pump üles tõmbab. Puhastamata ning filtri läbinud vesi segatakse ning paisatakse kõik välja tagasi.

Ühesõnaga, kui ülemine filtrikasti võre ei ole 2/3 jaos vähemalt vee all, ei toimu väga ka vee ringlust läbi filtrisvammide. Küljelt võrest tõmmatakse vaid lisavett, see vesi ei jõua filtri svammidesse, kui ülevalt vett ligi ei pääse, siis pump siiski töötab (sest ta tõmbab küljelt vajalikku lisavett) aga vee puhastust kui sellist ei toimu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 29, 2010 08:12 
Akvarist

Võtsin vee välja, hoidsin kahes suures tünnis, mille sisse panin prügikotid...võtsin filtri seina küljest lahti, panin vastu põhja, lükkasin kivid vastu ja panin vee sisse tagasi. Ei olnudki nii aeganõudev ja raske töö kui kartsin. Sain oma esimese õppetunni seoses akvaariumi pidamisega, et enne mõelda kaks korda ja siis tegutseda :)
Aitäh neile, kes aitasid!

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver