foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: infrapuna filter
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 06, 2004 03:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Nii, küsiti minu käest infrapunafiltri kohta, ma ei osanud miskit kosta, küsingi nüüd targematelt.
Selline asi olemas, nagu infrapunafilter(välisfilter) ja kasutatakse tiikides, maksab miski 2000.kr Vot, kas sellist asjandust saaks tohiks suures akvaariumis ka kasutada, no 200 l ja üle? Kas see kuidagi halvasti kaladele ei mõju? Pidavat vee puhas hoidma ja vetikaid ei lase tekkida...sellest ka küsimus, et kas akvaariumisse sobib, sest minu teada, on mõned vetikad ikka head ka :roll: või ei ole?
Ühesõnaga ma ei osanud talle vastata, sest ma tean, et SAE ja põhjakoristajad vist neid vetikaid sealt söövadki :shock:
Ühesõnaga kostke midagi, kas sellisel filtril on mõtet, kas üldse tohib akvas kasutada :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 06, 2004 04:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Infrapunafiltrist pole küll kuulnud (mis ei tähenda et sellist olemas ei võiks olla), kuid tõenäöliselt on jutt siiski ultraviolettlambiga filtrist. Et kogu vesi jooksutatakse UV lambi alt läbi ning see notib maha nii vees leiduvad vetikate spoorid kui ka vees ujuvad parasiidid (no tegelikult võib vist öelda et kõik elava). Ise ma sedalaadi asju õigeks ei pea - selline steriilne keskkond pole just eriti looduslik. "Rohelise vee" vältimiseks on see muidugi tõhus. Ja tiikide jaoks mõeldud tehnika on üldjuhul akvaariumi jaoks liiga võimas - kui Sul just mõnetonnist akvaariumi pole taha panna. Aga seda saab hinnata juba filtri tehniliste näitajate järgi, üldjuhul loetakse akvaariumi jaoks sobivaks filter mis jaksab 3-5 korda tunnis akva vee läbi ajada, liiga võimas filter võib tekitada nii tugeva veevoolu et taimed ei kipu kasvama, halvemal juhul kalad ei jõua ka pidevalt vastuvoolu ujuda ning võivad otsad anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 06, 2004 04:50 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
infrapuna ja ultraviolett on 2 eri valgust - 1 neist on spektriskaala ühes ja teine teises otsas - toime erinevuste seletamiseks olen siiski liiga nõrk füüsik

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 06, 2004 05:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Maria kirjutas:
infrapuna ja ultraviolett on 2 eri valgust - 1 neist on spektriskaala ühes ja teine teises otsas - toime erinevuste seletamiseks olen siiski liiga nõrk füüsik

Otse loomulikult on, ma pole muud väitnudki. :) Usun siiski et tegu eksitusega ja jutt ultravioletist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 06, 2004 05:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Infrapunafiltrist pole küll kuulnud (mis ei tähenda et sellist olemas ei võiks olla), kuid tõenäöliselt on jutt siiski ultraviolettlambiga filtrist.

Kiire googeldamine andis vastuseks, et selline asi on olemas. http://purepro.net/infrared_filter.html
Tsiteeri:
Infrared filters have made the water purification scene. An infrared filter (similar to ultraviolet lamps) guards against potentially dangerous bacteria in your drinking water—such as e-Coli, cryptosporidium and giardia. Since the water supply for a number of residents comes from lakes, wells and streams, an infrared filter penetrates microorganisms, damaging the bacteria’s DNA and rendering a virus inactive.

Eks ta tundub olema jälle üks asi, mida bakterifoobiat põdevale USA'le maha müüa.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver