foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Juwel heater.
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 12:06 
Akvarist

Tervised,
Oskab keegi ehk nõu anda, et kas Juweli soojenduspulga võib üleni vette pista?

Tänud ette,
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 12:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu teada peab alati juhtme sisenemiskoht välja jääma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 12:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui Sul on sarnane soendi, kui siin, siis seal on kirjas, et soendi "pea" tuleb jätta veepiirist välja.

Viimati muutis keski, Esmaspäev Jaan 11, 2010 01:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 12:57 
Akvarist

JBL-i pulgad võib küll üleni vette pista. Mul üks 300w istub küll üleni vees, aga Juweli omaga on väiksed kõhklused tekkinud :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 01:00 
Akvarist

Tänud "keskile" info eest. Tuleb tunnistada, et lugesin ise ka selle läbi ja seal justkui ütleb, et ülemine ots peaks justkui üle veepiiri olema. Oleksingi uurinud, et kas keegi ehk on neid Juwelikaid päris ära ka uputanud.

Head,
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 01:16 
Akvarist

Küsimus veel kas keegi teab ka sellel ka maximumi ja minimumi kuna minu pulgal ainult + ja - peal, hea oleks teada ka miinimum ja maximum tempi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 01:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise olen Juweli ära uputanud ja pole midagi juhtunud... Ainult tempi reguleerimise nupp jäi 5mm veest välja.

+ ja - ei olegi kunagi kindlat temperatuuri... Oleneb akvaariumist. Kui pulgale on määratud tempid, siis on tegu pigem umbkaudse tempiga. Endal on Jägeri soojenduspulk, millel olid ka tempid peal. Õpetuses soovitati panna pulk sisse, mingile tempile määrata siis teise eradiseisva kraadiklaasiga vaadata, kas asi peab paikka. Kui mitte siis sai regullida näidikut vastavalt oma akvaariumile tõtt näitama. Minu puhul (lahtine akvaarium) erinevuss tulemuses 2 kraadi.

Ehk kõik oleneb akvaariumi suurusest, sealt aurustvast veest ja kõigest muust, mis määrab vee temperatuuri. Kuid keskeltläbi võib öelda, et soojenduspulgad viivad sooja kuskil 34-35 kraadini ja alates 20-st umbes...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 01:49 
Akvarist

Tänud aatomikule põhjaliku vastuse eest. Mul tegelikult hoopis see häda, et 240L akvas hetkel sees 300w JBL-i pulk, kuid temeperatuur kõigub kangesti?! Akvas pesitsevad Discused ja seega näeksin ideaalis, et temp. olek 29-30, kuid hommikuti on tihti temp lausa 26. Kuna kodus vedeleb niisama üks 200W Juweli pulk siis mõtlesin, et lisaks selle JBL-i pulgale abiks ja kangesti hea meelega tahaks ta peris ära uputada, aga ei tea kas julgeb? :shock:

Tänud,
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 02:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

JBL pulga peaks tohtima küll ära uputada. Kui ma õigesti mäletan, siis JBL pulk on ka ainuke, mida tohib paberite järgi "pikali" panna (kuigi Jäger on mul ka 7 kuud pikali vees olnud (ja ka üleni) ja toimib hästi). Siit teemast leiad selle kohta ka Maria kinnitust - /tehnika/16679/index.html (vaata viimaseid postitusi)

Kuid temp nii madalale kui 26 ei tohiks küll laskuda. Oled sa kindel, et sul on pulk terve või õigesti reguleeritud? Kõige lihtsam on seda ämbris proovida (siis lihtsam vähem vett mida pulk peab soojendama. Ja kraadiklaasiga kontrollid.
Kui tööseisukord kindel, siis vaata kriitiliselt üle pulga asukoht. Pulk peaks asuma ideaalis filtri väljavoolu juures (liikuva vee juures).
Muidu võib juhtuda, et pulk soojendab vee enda kõrval ära aga kuna miski seda laiali ei aja siis teises nurgas on vesi märksa külmem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 02:40 
Akvarist

aatomik kirjutas:
JBL pulga peaks tohtima küll ära uputada. Kui ma õigesti mäletan, siis JBL pulk on ka ainuke, mida tohib paberite järgi "pikali" panna (kuigi Jäger on mul ka 7 kuud pikali vees olnud (ja ka üleni) ja toimib hästi). Siit teemast leiad selle kohta ka Maria kinnitust - /tehnika/16679/index.html (vaata viimaseid postitusi)

Kuid temp nii madalale kui 26 ei tohiks küll laskuda. Oled sa kindel, et sul on pulk terve või õigesti reguleeritud? Kõige lihtsam on seda ämbris proovida (siis lihtsam vähem vett mida pulk peab soojendama. Ja kraadiklaasiga kontrollid.
Kui tööseisukord kindel, siis vaata kriitiliselt üle pulga asukoht. Pulk peaks asuma ideaalis filtri väljavoolu juures (liikuva vee juures).
Muidu võib juhtuda, et pulk soojendab vee enda kõrval ära aga kuna miski seda laiali ei aja siis teises nurgas on vesi märksa külmem.

JBL-i pulk ongi mul üleni vees, küsimus Juweli pulga kohta, et kas see võib üleni vees olla või mitte.
JBL-i pulk peaks küll terve olema. Ta mul ainult max 3-kuud vana. Asukoht on pulgal pigem filtri sissevõtu juures, kuid see ei tohiks ju ometi probllemiks olla?!

Tänud,
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 03:00 
Akvarist

indrek.veskis kirjutas:
Asukoht on pulgal pigem filtri sissevõtu juures, kuid see ei tohiks ju ometi probllemiks olla?!

Soojenduspulk võiks siiski vee väljavoolu juures olla, kus liikuv vesi soojendatud vee akvasse laiali hajutab. Praegu kütad vett, mis läheb esmalt filtrisse jahtuma ja siis akvasse tagasi. Võimalik, et see ongi vee madala tempi ja ebaühtluse põhjus.
Mis filter Sul on, mille sissevõtu juures soojenduspulk asub? Välisfilter?

Viimati muutis lyy, Esmaspäev Jaan 11, 2010 03:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 03:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Juwelit olen ma isiklikult hoidnud vee all ja midagi pole juhtunud. Kõik toimis.
Samas paberites pole seda lubatud :D Keelatud ka vist pole?

Endal 180-ses on ka sissevoolu juures pulk ja minul on temp stabiilne (+-1 kraad kõigub). Flöödi ette ei saa seda lihtsalt panna kuidagi...

Soovitaks igaks juhuks proovida, kas asi ikka töötab sul!
Või äkki on sul pulk liiga külma peal - päeval kütavad lambid ja vesi on soe. Öösel aga pulk hoiab 26 peal. Äkki tuleks vunki juurde keerata, et see öösel kütaks ja hoiaks vett parajalt soojana...

Ma ei tea kui palju see paikka peab aga suuremates kastides soovitatakse 1 suure pulga asemel üldse 2 pulka kasutada. Ehk kui üks läheb katki ja ei tööta, siis teine ikka töötab ja ei lase täitsa ära jahtuda, samas kui läheb katki ja jääb ainult tööle, siis suuda üks pulk kalasuppi keeta.
Ei tea kas 2 pulka vett ka stabiilsemana hoiavad? Võid tõesti olla...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 03:13 
Akvarist

aatomik kirjutas:
Juwelit olen ma isiklikult hoidnud vee all ja midagi pole juhtunud. Kõik toimis.
Samas paberites pole seda lubatud :D Keelatud ka vist pole?

Endal 180-ses on ka sissevoolu juures pulk ja minul on temp stabiilne (+-1 kraad kõigub). Flöödi ette ei saa seda lihtsalt panna kuidagi...

Soovitaks igaks juhuks proovida, kas asi ikka töötab sul!
Või äkki on sul pulk liiga külma peal - päeval kütavad lambid ja vesi on soe. Öösel aga pulk hoiab 26 peal. Äkki tuleks vunki juurde keerata, et see öösel kütaks ja hoiaks vett parajalt soojana...

Ma ei tea kui palju see paikka peab aga suuremates kastides soovitatakse 1 suure pulga asemel üldse 2 pulka kasutada. Ehk kui üks läheb katki ja ei tööta, siis teine ikka töötab ja ei lase täitsa ära jahtuda, samas kui läheb katki ja jääb ainult tööle, siis suuda üks pulk kalasuppi keeta.
Ei tea kas 2 pulka vett ka stabiilsemana hoiavad? Võid tõesti olla...

Nonii - nüüd on nii, et surusin selle Juweli pulga kah akvasse ja saab siis näha, et kas saab kalasuppi või saab hoopis akva vee tempi stabiilseks :)

Tänud kaasa mõtlemast!
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Mul on olnud Juweli pulk otsapidi väljas ja ka üsna pikka aega üleni uputatud olekus. Toimis, kalasuppi ei saanud, särtsu ka mitte.
Ettevaatus kulub aga alati ära... st alati enne kui käsi vette läheb soojenduspulk voolu alt ära !!!

See temp skaala oli aga arust ära. näiteks 24C hoidmiseks keerasin soojenduspulga oma skaala 30 peale.

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver