foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 30, 2009 10:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

tervist

et küsimus ongi siis selline nagu pealkirjast lugeda võib.
kuna pole endal hetkel üldse valgust ega ka kaant aga plaanis olex siis ehitada midagi taolist nagu siin
/article_view. ... &fldAuto=7
ainukese vahega et valguse mõtlesin panna igasse 4 külge mitte kaanele ja kaane seestpoolt katta peegliga või mõne läikiva asjandusega kas see olex mõistlik või peab siis olema valgus just kaanel e. ülevalt alla. nu see sellex aga suurem probleem ongi just selles et ei eta kust vajalikke vidinaid saada kuna alustasin just mõned nädalad-päevad tagasi akvaristiga siis olen veel noor ja roheline ega tea asjadest just palju kust mida saab ja kuidas kõige otstarbekam ja võimalikult odavalt.
tänud!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 30, 2009 11:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

küsimus oligi just elektrijubinate kohta puidu kruvid ja muud vidinad saan vast ikka kokku
tänud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 01, 2009 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

oot, oot...sa tahad valgustust panna kasti nurkadesse...mitte kaane alla?
umbes midagi sellist nagu pildil?
Pilt

Sorry, aga selline lahendus paneb ausaltöeldes muigama :) jääb mulje et tegu pole mitte akvaariumi vaid valgust kiirgava veekastiga (ehk stiilne valgusti :D ). väga raske on jälgida mis toimub seal vee sees, sest mingi f***ing valgus särb silma koguaeg :D

akvaariumi mõte ju ikkagi tuua tükike veealust maailma oma tuppa,seejuures viia kogu kooslus ligilähedale looduses toimuvale.

minu isiklik arvamus on, et igasugused "effektiakvaariumid" on moodsaskeeles öelduna "kräpp"

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 01, 2009 06:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei ei mitte nii. vaid ikka ma mõtlesin et see kanna ja kaane alus mida ma kavatsex ehitada olex ehituselt ja mõttelt samasugune nagu siin foorumis on näidatud ja üx tore tegelane selle ka valmis meisterdas. ainuke vahe mis mina mõtlesin teisiti teha olex see, et ma ei pane valgustust sellele tõstetavale kaanele nagu tema tegi vaid kõiki 4 külge siis sellele kaaneraamile. ja peegli kaane lakke et valgus alla peegeldax. loodan et said aru mida ma täpsemalt mõtlesin

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 26, 2010 10:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Just tellisin omale kogu elektri stuffi Silman elektrist. tehti väga hea hind ja teenindus ka meeldiv.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 26, 2010 10:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

sigmar kirjutas:
Just tellisin omale kogu elektri stuffi Silman elektrist. tehti väga hea hind ja teenindus ka meeldiv.

Silman müüb akva torudest Sylvania Aquastari ja Grolux ja ballastidest Osramit. Nendest võiks midagi kombineerida.
Teeninduse kohalt olen kogenud ka ainult osavõtlikku ja viisakat suhtumist. Kui kohal ei ole siit tellitakse ja saabudes heliseb Su telefon.

Pesad ja kinnitusklambrid leiad Effexist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 26, 2010 11:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Karull kirjutas:
...vaid kõiki 4 külge siis sellele kaaneraamile. ja peegli kaane lakke et valgus alla peegeldax....

Keskelt jääb vist pimedaks? Sõltub muidugi kaane mõõdust jne.

Üles
 Teema pealkiri: kaanest
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 09:57 
Akvarist

Tere

Ma olen kaane tegemise kohta uurinud ja Ühed Kuldsed Käed on lubanud selle ka valmis nikerdada. Ühele küsimusele ma ei ole vastust saanud. Kas kaane küljes olevate valgustite ja vee vahel on ka veel mingi klaas otstarbekas? N: pleksiklaas?

Aitäh,

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 10:27 
Akvarist

Offtopic, aga minuteada asub see Karl-i pildil toodud akvaarium Tartus raekoja apteegis ja näeb päriselt palju parem välja, kui pildil. Soovitan vaatama minna. Mind igatahes see valgustuslahendus ei pimestanud.

Üles
 Teema pealkiri: Re: kaanest
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

goody kirjutas:
Tere

Ma olen kaane tegemise kohta uurinud ja Ühed Kuldsed Käed on lubanud selle ka valmis nikerdada. Ühele küsimusele ma ei ole vastust saanud. Kas kaane küljes olevate valgustite ja vee vahel on ka veel mingi klaas otstarbekas? N: pleksiklaas?

Aitäh,

Mul endal on küll klaaskate lisaks veel vahel.
Siin on mitu tahku, mida silmas pidada, kui rääkida katte vajadusest:
1) kui valgustuse lahendus pole veekindel, siis on kate elektriohutuse seisukohalt ilmselgelt vajalik;
2) tuleb arvestada, et ka läbipaistev klaas takistab ja vähendab akvaariumisse jõudva valguse hulka;
3) seoses kalade sulpsu löömisega vesi pritsib ja ära kuivades jätab pindadele katlakivi ning
planktonvetikate jäljed, mida tuleb siis aegajalt puhastada, et valgus ikka akvaariumise jõuaks -
oluline küsimus on, et kas mugavam on klaaskatet puhastada või hoopis luminofoortorusid?
4) valgustuse lahendus võib olla selline, et tuleb takistada kaladel sinna vastu hüppamist (halogeen, liiga kuum);
5) kui valgusti armatuur ripub akvaariumi kohal, siis võib vajalik olla takistada kalade akvaariumist väljahüppamist;
6) ka võib vajalik olla akvaariumi katmine eesmärgiga vähendada vee liigset äraauramist jne...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 11:44 
Akvarist

Silver,

Kas Sul on see klaaskate kaane küljes kinni või on eraldi tarvikuna? St tõstad kõigepealt kaane pealt (koos lampidega) ja siis klaasi või on klaas kaane küljes kinni.
Ja veel, mis klaasi sa kasutad?

Tänud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 12:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

goody kirjutas:
Silver,

Kas Sul on see klaaskate kaane küljes kinni või on eraldi tarvikuna? St tõstad kõigepealt kaane pealt (koos lampidega) ja siis klaasi või on klaas kaane küljes kinni.
Ja veel, mis klaasi sa kasutad?

Tänud

Eraldi tükkidena valgustist lahus.
Tavaline karastamata 4mm klaas.
Ei ole Opti White klaas, aga soovitan ja ise planeerin ka Opti White'ile üleminekut.
Opti White klaasi läbipaistvus on lihtsalt parem/kõrgem/suurem - nii läheb vähem valgust kaduma.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver