goody kirjutas:
Tere
Ma olen kaane tegemise kohta uurinud ja Ühed Kuldsed Käed on lubanud selle ka valmis nikerdada. Ühele küsimusele ma ei ole vastust saanud. Kas kaane küljes olevate valgustite ja vee vahel on ka veel mingi klaas otstarbekas? N: pleksiklaas?
Aitäh,
Mul endal on küll klaaskate lisaks veel vahel.
Siin on mitu tahku, mida silmas pidada, kui rääkida katte vajadusest:
1) kui valgustuse lahendus pole veekindel, siis on kate elektriohutuse seisukohalt ilmselgelt vajalik;
2) tuleb arvestada, et ka läbipaistev klaas takistab ja vähendab akvaariumisse jõudva valguse hulka;
3) seoses kalade sulpsu löömisega vesi pritsib ja ära kuivades jätab pindadele katlakivi ning
planktonvetikate jäljed, mida tuleb siis aegajalt puhastada, et valgus ikka akvaariumise jõuaks -
oluline küsimus on, et kas mugavam on klaaskatet puhastada või hoopis luminofoortorusid?
4) valgustuse lahendus võib olla selline, et tuleb takistada kaladel sinna vastu hüppamist (halogeen, liiga kuum);
5) kui valgusti armatuur ripub akvaariumi kohal, siis võib vajalik olla takistada kalade akvaariumist väljahüppamist;
6) ka võib vajalik olla akvaariumi katmine eesmärgiga vähendada vee liigset äraauramist jne...