foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: õhupumba vajadus?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 01:32 
Akvarist

ostsin eile pärast pikka kaalumist akvaariumi, Juwel 180 ja siis müüdi mulle ka õhkpump Maxima kaasa. Aga katsetasin seda eile purgis ja teeb sellist pidevat kompressori müra. panin ta kappi aga ikka on kuulda. Pea hakkab valutama sellest ja naine viskab mind välja koos kõigega, karta on.
Tahaksin akvaariumisse soetada kuldkalu ja siis par põhjakoristajat KKkas seda õhkpumpa on ikka vaja? kas ta peab pidevalt töötama või võib ta selleks ajaks välja lülitada kui ollakse kodus?
Akvaariumil on sisefiltrid komplektis, kas need aitaksid ka kuidagi kaasa lisahapniku tekkele akvaariumis?[/b]

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 02:17 
Akvarist

Sul pole seda õhupumpa tegelikult vaja. Filter ajab vett ringi ja enamasti piisab sellest õhutamiseks. Enamus inimesi kasutab õhupumpa harva ja erand-juhtudel.

Kuldkaladega pead arvestama, et enamuse taimedst söövad nad lihtsalt ära. Tutuvu artiklite rubriigis akvaristika põhitõdetega, võimalusel hangi endale mõni sissejuhatav raamat antud teemal.

Üles
 Teema pealkiri: suurenenud hapnikuvajadus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 03:03 
Akvarist

olen lugenud küll nii foorumeid siin kui sai ka raamat ostetud (akvaariumiomaniku käsiraamat). kirjutatakse ka, et kuldkaladel on suurem hapnikuvajadus. Võib-olla väiksemas akvaariumis aga kui on suurem akvaarium, siis ehk pole asi hull.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 30, 2009 10:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Mina isiklikult ka ei kasuta oma 100l näiteks õhupumpa ning arvan ka, et kui suhteliselt suur akva ja pole üleasustatust kalade poolt, piisab sisefiltrist.
Minu akvas stabiilselt kütteperioodil vee temp. 29-30C ja ma pole täheldanud veel kaladel hapnikupuudust.
Kuigi arvan, et kuldkalad :!: sellisel temperatuuril annaksid saba ära!.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 30, 2009 11:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Sul pole seda õhupumpa tegelikult vaja. Filter ajab vett ringi ja enamasti piisab sellest õhutamiseks. Enamus inimesi kasutab õhupumpa harva ja erand-juhtudel.

Ära palun üldista! Kuldkala on väga hapnikunäljane kala, minul on 240-liitrises lausa kaks õhupumpa.

Kui Juweli enda filter on olemas aga see ise "mullikesi" ei tekita siis mine poodi tagasi ja küsi deffuserit -
Pilt

Tegemist on lihtsalt ühe väikese lisa otsaga sellele torule, kust filtrist vesi akvaariumisse voolab. Sinna käib otsa veel üks lüli, mis siis pinnalt õhku krahmab ja akvaariumisse paiskab. Töötab väga hästi ja häält ei tee mitte mingit. Maksis ta sada krooni millegagi ja on universaalne, ehk sobib kõigile juweli filtri otstele. Mul on selline seade täiesti olemas sest ma ei tuleks selle pealegi, et oma kalu ilma lisahapnikuta pidada. Poest küsi kindlasi juweli enda oma, sest muud otsikud sinna hästi ei sobi ja pole vist väga mõtet hakata aretama ka, kui alla 200.- eest saab lahenduse :)

Mis puudutab "kõikide taimede söömisse" siis nii hull see asi ka ei ole. Minu akvaarium on ikka võrdlemisi roheline. Tuleb valida lihtsalt tugevamate lehtedega taimed :roll:

Üles
 Teema pealkiri: tänud
PostitusPostitatud: Reede Okt 30, 2009 12:56 
Akvarist

lähen ja ostas selle diffuuseri ka ära.
Kalu pole veel jõudnud osta aga ma ei ole veel selgeks saanud, mis temp. peab mul akvas olema kuldkaladele, ku poes on nad kuskil 25 kraadises vees aga raamatus soovitatakse toatemperatuuri ehk 18-20 kraadi. Aga tahaks põhjakoristajaid ka ja need ju vajavad sooja vett.
Kas paksu seinaga teokarpe võib akvaariumisse panna, kui nad eelnevalt äbi keeta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 30, 2009 01:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Toatemperatuuril vesi on kõige parem, mis sa oma kaladele pakkuda saad. Toatemp.vesi on enamasti toa enda temperatuurist paar kraadi madalam - enamikel jääb see temperatuur sinna 23'C kanti (ka minul). See on elamiseks täiesti OK. 18-20'C saavutaks sa neid tiigis pidades, toas akvaariumis on seda raske saavutada ilma spetsiaalse tehnikata.

Põhjakoristajate vajadusest ei saa ma aru, sest kuldkalad on võrdlemisi suured tolmuimejad ja õgardid ning põhjakalade söötmine võib raskeks osutuda - samas ei hakka rohkem kommenteerima, muidu läheb jälle sõjaks kätte ära. Kõik "põhjakalad" kohe kindlasti kuldkaladega ei sobi ka, seega enne tasub ikka uurida mida panna ja mida mitte (poes müüjad võivad vabalt ka kägu ajada sulle, seega loe netist). Minu isiklik soovitus on pidada siiski ainult kuldkalu koos teiste kuldkaladega ja sinna mitte panna muid kalu lisaks.

Teokarpe pole hea vette panna sest need tõstavad vee karedust, lisaks kui seal on teravaid ääri-servi, siis võivad kalad end vigastada. Kuldkala on suht sahmerdis - pool oma päevast keerab ta kruusa põhjas ringi ja teise poole magab kuskil 8) Samas elusad teod (näiteks õunateod - sest need on piisavalt suured, et kuldkalad ära ei sööks) võivad sul akvaariumit kaunistada küll, siblivad teised aint ringi natuke. Neid on ka erinevat värvi.

Üles
 Teema pealkiri: põhjakoristajast
PostitusPostitatud: Reede Okt 30, 2009 01:31 
Akvarist

tere,
ma vaatasin Su akvaariumi pilte ja ühel pildil on kurgitükil üks põhjakoristaja ka, vist ancistrus. Eks seepärast arvasin, et kui Sul on, siis võiks ka mul nii olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 30, 2009 01:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

See anc elas selles akvaariumis siis kui mu 50 liitrine katki läks ning ma olin sunnitud peotäie gupisid ja 1 ancistruse panema elama oma 240 liitrisesse kuni uus omanik neile järele tuleb (parem lahendus ämbris olemisele).

Iseenesest võid sa ancistrust nendega koos pidada. Kui probleeme ei teki ja ancule vahepeal kurki või suvekõrvitsat annad, siis lase käia.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver