foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Sisefiltri müra...
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 25, 2009 11:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere,

tahaks siis teada milline sisefilter on kõige vaiksem.
Endal Tetratec IN600 sisefilter, voodist umbes 3m kaugusel. Põrin on piisavalt intensiivne(kõva), et segada magama jäämist.

Ootaks siis kasutajate arvamusi ja marke millistel filtritel on kõige väiksem müra. Olen ise vaatand JBL Cristalprofi i60 poole.... on vahet?

Akvaarium on 54l.

Tänud!

Viimati muutis Juhani, Laupäev Juun 12, 2010 02:11, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 25, 2009 11:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oled kindel, et filter on korralikult koos ja miski kuskil vastu ei kõi või filter umbes ei ole?
Endal oli ka 60-ses kunagi sama filter (in600) ja tegu oli imevaikse asjaga.

Müra teeb ka see, kui filter voolikuga õhku võtab ja mullitab. Kui voolik ära võtta ja lihtalt veevooluga veepind liikum panna, siis väheneb müra märgatavalt... Lausa nii vähe, et midagi pole kuulda (vähamalt minul oli haudvaikus - ainult veepinna liikumine näitas, et pump töötab...)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 26, 2009 10:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eile sai filter lahti võetud, puhastatud ja kokku pandud.
Oli küll vähe vetikaid sees kuid hääl ei muutunud.
Võibolla siis lihtsalt ei vedanud ostuga, haudvaikset filtrit soovikski.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 26, 2009 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ilma õhuvõtuta proovisid?
Kindel, et kõik kummipuksid ja asjad on terved?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 26, 2009 03:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Filter on algusest peale töötanud ilma õhuvõtuta. Jätsin ka mainimata, et filter on 3 nädalat vana. Kuna see esimene akvaarium ja esimene filter puuduvad igasugused kogemused. Võib olla, et vajab sisse töötamist (läheb aja pikku vaiksemaks) ?

Tänud vastuste eest!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 26, 2009 03:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Märkasin, et kaas võimendab mõningal määral põrinat.
On keegi proovinud müramattide paigaldamist või pole sellest mingit kasu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 26, 2009 03:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kaas võimendab? Filter on ikka üleni vee alla aga vibratsioon paneb siis kaane põrisema?

Mina oma 60-se kaane alla panin nüüd küll akende tihendid (need valged kõige odavamad), aga seda sellepärast, et kaladele meeldis vett sabaga visata. Vesi lendas aga kaane ja kaasi vahele ja siis imbus sealt välja ja voolas mööda kasti välisseina välja. See jättis koledad triibud akvale ja koguaeg pidi puhastama. Tihend hoidis pigem seda probleemi eemal...

No see on ka võimalik, et kuna sa just puhastasid ka seda, siis pole pumbale tekkinud peale veel seda libedat mustusekihti, mis ka asja vaiksemaks teeb.
Kui ma endal üht pumpa nüüd mõned nädalat tagasi peale 4 kuud puhastasin ja harjaga kõik üle käisin, siis see ka paar nädalad tegi rohkem häält kui muidu... Nüüd on õrn libe mustusekiht tagasi ja asi töötab vaikselt...

Samas asi võib asi ka lihtsalt pumbas olla (mul siis oma pumbaga kas vedas või sul sinuomaga ei vedanud...).
Äkki kellelgi on veel sellega kogemust?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 26, 2009 04:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
mul aquael sisefilter ka ca 3m kaugusel voodist, ja ei ole mingit müra, kuigi ei saa märkimata jätta, et kui on ikka väga vaikne ja minna akva juurde :roll: siis on mingi õrn kumin nagu tunda, aga magamist ei sega!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 26, 2009 07:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

üldiselt teevad enamus sisefiltreid suuremat müra kui välisfiltrid...kui on juhtunud sisefilter, mille müra on vaevukuuldav, on küll vednud...minule kättesattunud sisefiltrid on kõik piisavalt suurt müra teinud, et öösel hakkavad häirima.

juhuslikult märkasin et mul nanol sama filter mis sul (tegelikult Tetratec IN400, ehk siis klass madalam seeria, aga erilist vahet pole)...minul teeb ta üpris häirivat surinat, sestap ta mul köögis toimetab (magamist segaks ta kindlasti). Sellel filtril saab veevoolu kiirust regullida, ja mida rohkem maha regullid (ehk vaiksemaks veevoolu keerad), seda suuremat müra ta teeb...niiet kui tahad vähem müra, keera ventiilid valla :wink:
ühesõnaga pole sel filtril katki ega häda midagi...lihtsalt on sulle (ja mulle ka :D ) sattunud filter, mis teeb suhteliselt suurt lärmi :evil: ..
..kel sellised naljad ei meeldi, siis tasuks vältida tetra ja hydor sisefiltreid (minu kogemuste põhjal lärmakad).. millegipärast arvan, et kindel valik on ikka ja jälle vana, hea Eheim...võibolla ka JBL, too on viimaselajal päris kenasti arenenud :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 27, 2009 04:53 
Akvarist

Minu väike 30-60l sisefilter võiks ka haudvaikne olla, ilma voolikuta on ikkagi õrn mootori "müra" kuulda.

Aga see ei mängi mingit rolli kahjuks, pole nii peenutseja vaikuse osas. Enamusajast ikka voolikuga 24/7 ja pole magamajäämisega mingeid probleeme.(Võib tuleneda ka sellest, et olen "kuldne magaja" - kui antud mõiste kellelegi midagi ütleb :D)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
minu Tetratec in 600 plus kah kohutavalt põriseb. Olen proovinud sättida, aga ei midagi. Häält teeb ilmselt seal sees olev "tiivik" . Filter on uus.
Teises akvas olev Tetratec EasyCrystal töötab tõeliselt vaikselt, kuulmatult.

Viimati muutis ärtu, Esmaspäev Jaan 04, 2010 08:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 07:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tuleb aga lahti võtta ja uuesti hoolikalt kokku panna :D
Kui uus filter, siis vaata üle, et ega impelleri ette miskit tehase praaki pole jäänud. Mul kunagi oli väiksel filtril mingi plstikujupp jäänud ette. Lõikasin selle noaga ära ja vaikus tuli majja :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 07:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pärast esimest kahte kuud sai filter välja vahetatud Aqua Szut Junior plus 500 (tootlikus 500l/h) vastu, mis mõeldud 80 - 150l akvale. Filtri materjali oluliselt rohkem kuna on ka vähe pikem. Lugesin, et filter on eriti vaikne kuna impeller asub keraamilisel võllil. Paigaldasin ära, panin voolu järgi ja nii ta vaikuses töötab siiani. Hinnaks küsiti vist 300.- raha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 08, 2010 01:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Võtsin veel kord oma Tetratec in 600 plus lahti, vaatasin, midagi ebanormaalset ei näinud, panin kokku tagasi - ikka pläriseb. Mingiks hetkeks ehk jääb vaikseks (aga isegi siis ei anna Tetratec EasyCrystal teises akvas võrrelda), aga enamus ajast pläriseb.
Kas ei ole mul tehnilist taipu või olen muidu juhm, aga vaiksemaks mina teda ei saa.
Lahtivõetuna tundus, et tiiviku ja korpuse vahel võiks olla mingi seib, sest see plärin võiks tekkida kui tiivik vajub korpuse vastu. Filtri oma asendiga (et tiiviku telje asendit loodi viia) seda muuta ma ei suutnud. Mingeid liigseid jupikesi, kraasi kraesid vms. näha ei olnud. Ehk oskab keegi targem öelda kuhu ma oma silmad seal suunama peaksin?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 08, 2010 06:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Huumoriga pooleks võin öelda, et viga on määrimises =)

Juba päris tükk aega tagasi kui seda filtrit veel kasutasin sai kaubandusest ostetud kurki akvaariumisse pandud. Unustasime kurgi nädalavahetuseks sisse ja tagasi tulles oli see täiesti limane ja eritas vette samasuguseid lendlevaid, limaseid ribasid, mis filter kõik endasse kiskus. Lähenedes akvaariumile oli filter haudvaikne, tekkis juba väike kahtlus, et kurk lõpetas filtri elu. Lähemal vaatlusel selgus siiski, et vesi liigub. Pärast pikka puhastust läks kõik vanat moodi lärmakalt edasi...
Olen sattunud paarile teemale, kus soovitatakse vaseliiniga määrida. Tasub määrijatelt ise üle küsida, edu!

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver