foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 09:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
loen siin, et CristalProfil filtritega on mingi jama- küll kõrisevad, küll mürisevad. Kas poleks hea ost? Mul nimelt kiirelt vaja filter muretseda, kuid kui nüüd loen probleeme- hakkan kahtlema, kas ikka võtta välja originaal sisefilter :-k Andke nõu [-o<

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 09:53 
Akvarist

Loed et paljudel on brobleeme aga kui paljudel pole neid. Minuarust cp1500 on väga hea ja vaikne filter. Minu tutvusringkonnas kes kasutavad peavad seda väga heaks filtriks. Julgeks soovitada küll. :wink:

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 10:04 
Akvarist

Pildid: 4
Oman kahte jbl cp e1500 filtrit. Ühtgi halba sõna nende kohta ei ütle, olen siiani nendega väga rahul ja paremat ei oska nagu tahtagi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul väike kast ja väiksem filter CPe900 - väga rahul olen sellega.
Kas vahetada sisefilter välise vastu.. kohe alguses on seda lihtsam teha kui pärast. Kui aga jätad vahetamata, siis kolme kuu pärast tahad ikkagi välja vahetada.
See millist fitlreerimis võimsust sa vajad sõltub pigem mida või keda sa pidama tahad hakata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 10:09 
Akvarist

Mina, vastupidi, olen just JBL välisfiltrite kohta peamiselt positiivset lugenud-kuulnud ja omast kogemusest julgeks samuti soovitada. Minul kasutuses neli JBL välisfiltrit: JBL CristalProfi e700 ja e900 ning vanemad mudelid CristalProfi 250 ja 500. Kõik töötavad väga vaikselt.

Üles
 Teema pealkiri: Välisfilter
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 10:17 
Akvarist

Välisfilter tuleks osta juba seetõttu, et see on piisavalt hea ettekääne sisefiltrist vabanemiseks. Viimane on nii suure kasti puhul lihtsalt naljategu. Ja JBL on kindlasti piisavalt hea, et tema kasuks otsustada. Tegelikult soovitaks TetraTec EX 2400. Kui meediat täis paned, siis väheneb tootlikus vähemalt 1/3 ja järgi jääb 450 l. kasti jaoks ideaalne läbijooks. Samas hiigelmaht, sisu vahetad korra aastas või veel harvemini, vaikne ja mugav. Filtri ostad ikka aastateks, siin pole mõtet väga vahenditega koonerdada. Minul on 500 l. kasti taga kaks Eheimi, kumbki 1050 l/min. nimivõimsusega ja ega ma seda filtreerimisvõimsust nüüd ülearu tugevaks küll ei nimetaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 11:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

aitähh vastuste eest, kuid küsiks veel- kas oleks mõtekas panna pinnaseküte või piisab sellest küttepulgast (mis sise originaalfiltril kasas)? Miks panete pinnase kütte?
Mul Parrotid seega erilist taimekat teha ei saa, kas mul on mõtet kalade jaoks kasutada 4 korda 54w torusid ning paigaldada pinnaseküte?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 12:29 
Akvarist

kommenteeriks seda cristalProfi lärmamist- postitasin ise siia hiljuti kurtmise, et lärmab mis hull. Heixeri abiga selgus, et kuigi ma omast arust puhastasin peale 3-kuulist kasutamist esimest korda filtrit, puhastasin ma täitsa mittevajalikku osa ning selle põhilise ja lärmi tegeva osa (liikuvad osad) jätsin kahe silma vahele. Kui puhtaks tegin, siis nüüd on jälle kõik õnnelikud- täitsa vaikne ja uni rahulik. Ühesõnaga julgen soovitada välisfiltrit. Tunduvalt lihtsam ja harvem puhastada kui vana sisefiltrit.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 01:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on CristalProfi e700 ja olen väga rahul. Päris vaikne ja töötab korralikult. Pool aastat käib ja pole veel ühtegi probleemi olnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 08:34 
Akvarist

Tetratec EX 1200 paikneb magamistoas ja olen väga rahul.Puhastab ta mul 300l kasti.Võib ka Tetratec EX 2400 võtta on võimsust varuga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 07:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

soovitan fluval fx-5; hind koos sisuga u.5500.- vastab tootja andmetele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 02, 2009 11:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Crystali kohta minulgi pretentsioone: see küll sisefilter, aga ikkagi: vedava magneti ja turbiini vahel in miski plastmassist mõttetu sidur. Mina selle mõttest aru pole saanud, see võimaldab vaid turbiinil magneti suhtes teljel üles-alla liikuda. Ja see läks ajapikku lihtsalt puruks, kuna oli pehmest plastmassist. Küll ma olen nüüd seda lappinud. Tekkis tunne, et see asi oli sinna vaid seepärast tehtud, et ta lähekski ajapikku puruks, et ma uue filtri ostaksin. Või on kellelgi ka loogiline seletus, miks peab turbiin magnetisst eraldi olema ja miski siduriga kaasaveetav selle asemel, et magnet ja turbiin juba kohe ühes tükis teha?

Väikses akvaariumis ka üks väiksem Crystal, see jälle sittab regulaarselt magnetiosa täis ja jääb kinni, puhasta, palju tahad seda kupatust peene pudeliharjaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 01:50 
Akvarist

Mul akvaariumis cristalprofi e700. Ainus heli, mida kuulda on, on vee tagasivoolamise mulin.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver