foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Targemad- andke nõu
PostitusPostitatud: Reede Sept 18, 2009 10:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
soov oma kaladele suurem akva muretseda, kas siis 450l Juwel (Vision) või siis akvaarium millele ise paigaldada väilisfilter.
Milline variant oleks mõistlikum muretseda (kas sisefilter ikka on asjakohane 450l puhul, originaalis ta seal on)?
Elama asuksid siis 5 Red Parrotit koos põhjakaladega. Olen siin foorumist välja lugenud, et sisefilter pole kõige mõistlikum akvaariumitele alates 400l jne.

Liigutasin teema sobivamasse kohta kuna Nipid/nõuanded alafoorum on nagu rohkem nõuannete jagamiseks mitte küsimiseks.

Felch

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 18, 2009 11:36 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
juwel vision iseenesest on ilus, filter maksab selle komplekti juures kõige vähem ehk siis teisisõnu, kui sul raha jätkub, osta see akvaarium ära ja võta sisefilter välja (vaibanoaga saab silikoontäppidest filtrikasti lahti lõigata, klaasile mingeid jälgi ei jää. sisefiltri saad maha müüa ja asemele osta korraliku välifiltri. samas on teine variant sisefilter alles jätta ja täiendada seda väiksema võimsusega välifiltriga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 09:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

neid kahte ei saa koos kasutada =;

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 11:17 
Moderator
Kasutaja avatar

katrin1 kirjutas:
neid kahte ei saa koos kasutada =;

Sise- ja välisfiltrit koos? Ikka saab aga asjal puudub sügavam mõte. Välisfilter on hulka effektiivsem, lärmab vähem (Eheim peaaegu üldse mitte) ja vajab harvemini puhastamist. Ja saaksid akvasse ruumi juurde kui tolle kasti maha lõikad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 11:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

poes öeldi mulle, et ei saa veevoolu samaks (filtrite ringlust ei saa samaks). No ei tea, ma parem :-#

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 12:44 
Guru
Kasutaja avatar

saab kasutada edukalt ja on kasutatud. paljude on lisaks välifiltrile veel eraldi tsirkuatsioonipump, mis vett ringi keerutab. juweli originaal on täpselt samamoodi tsirkulatsioonipump, ainult asetseb kastis, mille sees on filtrimaterjal ja tõmbab tsirkuleeritava vee lihtsalt nendest filtritest läbi. filtrite ringlus ei peagi olema sama. ilmselt oled müüjaga poes millestki mööda rääkinud või valesti aru saanud. ainult välifiltri kasuks räägib muidugi müratase ja väiksem puhastamisvajadus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 10:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

täitsa võimalik, et jutuga mööda pnime. Kas ma pean siis välisfiltrile juurde muretsema tsirkulatsioonipumba? Kuidas töötab välisfilter? Kas akvas siis mingit vee tsirkulatsiooni polegi? :oops: Sisefiltri tööga olen kursis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 10:35 
Akvarist

Klikk

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 10:45 
Guru
Kasutaja avatar

katrin1 kirjutas:
täitsa võimalik, et jutuga mööda pnime. Kas ma pean siis välisfiltrile juurde muretsema tsirkulatsioonipumba? Kuidas töötab välisfilter? Kas akvas siis mingit vee tsirkulatsiooni polegi? :oops: Sisefiltri tööga olen kursis.

ka ainult välifiltriga vesi tsirkuleerib. tegelikult hõreda taimestikuga akvaariumis piisabki ainult välifiltrist. tsirkulatsioonipump on vajalik siis, kui akvaariumis on suured dekoratsioonid või tihe taimestik ja vesi ei liigu ühtlaselt läbi akvaariumis. sellisel juhul tekivad "surnud" tsoonid, kus aeroobsete bakterite osakaal langeb. tavaliselt pannakse siis tsirkulatsioonipump ühte otsa ja välifilter teise otsa. mu eelnev jutt oli mõeldud näitena, et välifiltri ja pumba töö koos on täiesti võimalik ja seda ka kasutatakse, st. sa ei pea juweli kasti eemaldama (kui sa ei taha), vaid võid panna välifiltri lihtsalt lisaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 10:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitähh seletamast.
Täna hakkan tagatausta panema- veel on aega mõelda, et kas lõigata sisefilter välja või jätta see veetsirkulatsiooniks ja hiljem osta juurde välis (pole ju takistust see välis iga kell juurde panna). On ainult see probleem, et lõikan sisetaustal ääre ära, mis peaks katma sisefiltri koha.
No mis oleks küll see õige ja parem [-o<
Välisfilter võtaks mu eelarvest kohe 2400.- ja selle eest saan CP JBL mis toidaks kuni 600l
Vaatasin seda klippi, arusaadav, kuid ei saanud aru mida pannakse juurde väikesest purgist, kui pannakse torud ja kui on filtri pesu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 12:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

oih, kuulasin teksti ja asi arusaadav- tänud vastajatele :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 12:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

katrin1 kirjutas:
Aitähh seletamast.
Täna hakkan tagatausta panema- veel on aega mõelda, et kas lõigata sisefilter välja või jätta see veetsirkulatsiooniks ja hiljem osta juurde välis (pole ju takistust see välis iga kell juurde panna). On ainult see probleem, et lõikan sisetaustal ääre ära, mis peaks katma sisefiltri koha.
No mis oleks küll see õige ja parem [-o<
Välisfilter võtaks mu eelarvest kohe 2400.- ja selle eest saan CP JBL mis toidaks kuni 600l
Vaatasin seda klippi, arusaadav, kuid ei saanud aru mida pannakse juurde väikesest purgist, kui pannakse torud ja kui on filtri pesu?

Väikesest purgist lsiatav vedelik on Filter Start, bakterid mis aitavad filtri käivitada.. Samuti on akvasse Denitrol mis istutab sisse bakterkoloonia.

Pärast juurde panna välisfilter ei ole tõesti eriti keeruline... Pärast sisefiltri välja võtmine(kui vesi ja kalad sees) on aga küll ilmatuma jama ettevõtmine. teist korda ma ise seda enam ei teeks.

NB! siin on juttu ikka ju Juweli sisefiltrist... see ei ole iminappadega seina küljes, et võtad lihtsalt välja. need on silikooni täppidega kinni liimitud. Selle eemaldamiseks on vaja peenikest terariista, kahest küljest vaja lõigata ja kangutada maha vähemalt 10 silkooni täppi.
Kui sul akva on veel tühi siis saad seda kergemini teha, saad akva kõrvale tõsta ja korralikult ligi... kui aga akva paigas ja vesi sees ja kalad ka ..... kas ja kuidas sa sellele esiteks NOAGA ligi saad.

THINK !!! Ausõna ära seda "PÄRAST" skeemi üldse kaalugi. Lihtsalt otsusta ära kumb jääb. Kui küsimus eelarves siis lähtu sellest. kui Eelarve lõhki ei lähe siis osta välisfilter ja lõika sisefilter välja.
Ma oma akvat tehes mõtlesi just täpselt sama moodi.. "pärast panen..." "Pärast" ainult kirusin ja vandusin.

Pidasid sa CPe1500 filtrit ikka silmas ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 01:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah, 1500 pidasin silmas. Akva õnneks veel tühi. Uurisin seda sise asja- see jah silikooniga ja saab isusti kätte küll. Ok teen siis ära, saagu või kehvem ](*,)
Lõikan filtri välja ja panen 3D taustad sisse.
Kuid kas see juweli originaal soojuspulk soojustab selle akva ära, kui ta pole selles origin. viltrikastis läbivoolu all? Peaksin panema kuhugi keskele veevoolu alla? Kas temp ei jää ebaühtlane? Millega ma saaksin kinnitada ühe torudest 3D tausta külge (miski peaks seda ju toetama)? Metall see kinnitus ju olla ei tohiks. No millega? Originaalis JBL iminapad. ÜhE torudest saan panna iminapaga küljeklaasile, kuid teise? :-k

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 02:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina puurisin oma 3d taustale väikese augu sisse kust täpselt ininatt klaasile kinnitus. Teine võimalus on veel pisem auk teha ning see hoidja ilma iminapata sinna kinnitada...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 03:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitähh, proovin

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis