katrin1 kirjutas:
Aitähh seletamast.
Täna hakkan tagatausta panema- veel on aega mõelda, et kas lõigata sisefilter välja või jätta see veetsirkulatsiooniks ja hiljem osta juurde välis (pole ju takistust see välis iga kell juurde panna). On ainult see probleem, et lõikan sisetaustal ääre ära, mis peaks katma sisefiltri koha.
No mis oleks küll see õige ja parem
Välisfilter võtaks mu eelarvest kohe 2400.- ja selle eest saan CP JBL mis toidaks kuni 600l
Vaatasin seda klippi, arusaadav, kuid ei saanud aru mida pannakse juurde väikesest purgist, kui pannakse torud ja kui on filtri pesu?
Väikesest purgist lsiatav vedelik on Filter Start, bakterid mis aitavad filtri käivitada.. Samuti on akvasse Denitrol mis istutab sisse bakterkoloonia.
Pärast juurde panna välisfilter ei ole tõesti eriti keeruline... Pärast sisefiltri välja võtmine(kui vesi ja kalad sees) on aga küll ilmatuma jama ettevõtmine. teist korda ma ise seda enam ei teeks.
NB! siin on juttu ikka ju Juweli sisefiltrist... see ei ole iminappadega seina küljes, et võtad lihtsalt välja. need on silikooni täppidega kinni liimitud. Selle eemaldamiseks on vaja peenikest terariista, kahest küljest vaja lõigata ja kangutada maha vähemalt 10 silkooni täppi.
Kui sul akva on veel tühi siis saad seda kergemini teha, saad akva kõrvale tõsta ja korralikult ligi... kui aga akva paigas ja vesi sees ja kalad ka ..... kas ja kuidas sa sellele esiteks NOAGA ligi saad.
THINK !!! Ausõna ära seda "PÄRAST" skeemi üldse kaalugi. Lihtsalt otsusta ära kumb jääb. Kui küsimus eelarves siis lähtu sellest. kui Eelarve lõhki ei lähe siis osta välisfilter ja lõika sisefilter välja.
Ma oma akvat tehes mõtlesi just täpselt sama moodi.. "pärast panen..." "Pärast" ainult kirusin ja vandusin.
Pidasid sa CPe1500 filtrit ikka silmas ?