No enam muudmoodi vist ei saagi, kui ainult postitada foorumisse oma muresid.... aga tee mis sa tahad, oma nupp enam ei aita. Kõige hullem selle asja juures on see, et hommikul on vaja vara ärgata ja kooli minna ja olla välja puhanud... aga tõesti kui filter undab nagu oleks sul kõrval mootorratas töötava mootoriga ja niimoodi ööläbi... siis ole sa mis iganes kõva unega...aga magama ei suuda jääda. Viimased päevad on möödunud istudes arvutis ~kella 3ni öösel, et nimelt ära väsitada ja siis teha järgmine katse magama jäämisel... lõpuks kell 4-5 saab ära magama jäädud ja 1-2h pärast juba üles ! Jehhuu! Probleem algas ei millestki, filter oli töökorras ...mingisugust lähiajal toimunud puhastust jms ei olnud olla... ühel heal päeval hakkasin kuulma, et midagi on valesti... uudistasin ja vaatasin et välifilter teeb ikka kindlasti kõvemat lärmi, kui kunagi eales.. ( terve oma aja oli ta olnud kapis nii vait, et ma ei kuulnud mitte midagi). Nüüd on plärin ikka metsik. Ma olen oma 4 korda filtrit välja võtnud ja uurinud ja puhastanud ja uuesti tööle pannud - Asjatult!! Kontrollisin algusel, et ega mingi voolik pole ära paindunud ja takistaks veevooolu - kõik on korras. Panin näpu sissevõtu avasse, mis asub siis akvaariumis sees ... imeb väga kõvasti nii et ei tohiks probleemi olla ei kusagil mingis ummistuses. Võtsin siis filtri lahti tõstsin korvid välja... vaatasin ja uudistasin ... korvid on korras ja kõik tundub olevat tip top.. tihendid kontrollisin korralikult üle, et oleks korvidel paigas ja istuksid nii nagu peab. Propelleri kakkusin lahti, labad on korras, magnet tõmbab kohe kenasti kõik omale kohale.. võtsin harja ja puhastasin kõik peenelt üle, ei mingit olluskit ega midagi kusagil propelleri ümbruses enam poleks, läikis nagu uus... lootsin et on abi...mitte midagi, undab nagu segane edasi. Minu mõtted on otsas, aga tahaks normaalselt magada öösel, olen juba mõelnud et kui muu ei aita siis tõmban filtri kontaktist välja või kolin keldrikorrusele mati peale ööseks. Keegi võiks imega välja tulla ja lahenduse leida. _________________ Akvaarium: 125L (juwel kaas + lisavalgus) Sisefilter / Välifilter: Aquael FAN 2 Plus / JBL CristalProfi 250 Soojendi: Hydor ETH 200 II Kalad: 2 discust, neoonid, 2 corydorast,2 antsu
|